ΔΙΕΘΝΕΣ
23/10/2018 17:00 EEST | Updated 23/10/2018 17:59 EEST

Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σ. Αραβίας συναντήθηκαν με τον γιο του Κασόγκι

Οι φωτογραφίες της συνάντησης έκαναν έξαλλους τους χρήστες του twitter

Τη στιγμή που στην υπόθεση Κασόγκι παραμένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μιλά ανοιχτά για πολιτική δολοφονία, το Ριάντ προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις. 

Μετά το χθεσινό τηλεφώνημα, για τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κασόγκι, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συναντήθηκαν με τον γιο του Τζαμάλ Κασόγκι, Σάλαχ και τον αδερφό του, Σαχέλ. Όπως μετέδωσε το κρατικό SPA, η συνάντηση έγινε στο παλάτι.

Τις φωτογραφίες της συνάντησης ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος της Daily Sabah, Ragip Soylu, και συγκέντρωσαν πληθώρα -οργισμένων- σχολίων. 

Οι περισσότεροι χρήστες έκαναν λόγο για εικόνες-ντροπή, για έναν έντρομο Σάλαχ που είναι αναγκασμένος να συναντηθεί και να σφίξει το χέρι με τους ανθρώπους που ευθύνονται για τη δολοφονία του πατέρα του. Πολλοί επίσης σχολιάζουν το γεγονός ότι η οικογένεια του Κασόγκι δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα.    

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, γνωστός δημοσιογράφος που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, πέθανε στη διάρκεια ενός «καβγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του.