Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ έλαβε άδεια για να κυνηγήσει την γκρίζλι αρκούδα της Αλάσκας

Πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν «άπληστο κυνηγό» που δεν λογαριάζει τίποτα.
ASSOCIATED PRESS

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ από σήμερα έχει και επίσημα άδεια να κυνηγά μια αρκούδα γκρίζλι στην βορειοδυτική Αλάσκα, δήλωσε ένας κρατικός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου ήταν ένας από τους ανθρώπους που ζήτησαν άδεια για να κυνηγήσουν το ζώο που κινείται σε μια καθορισμένη περιοχή της χερσονήσου Seward, σημείωσε ο Έντι Γκράσερ, διευθυντής διατήρησης της άγριας ζωής της Αλάσκας.

Η επιλογή των ανθρώπων έγινε μετά από λαχειοφόρο αγορά που διεξήχθη αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

«Δεχόμαστε χιλιάδες αιτήσεις», είπε ο Γκράσερ. «Είναι καθαρά θέμα τύχης να κερδίσει κάποιος», πρόσθεσε.

Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ όμως τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, αφού οι αιτήσεις που έγιναν για το κυνήγι της συγκεκριμένης αρκούδας ήταν μόλις 24.

Οι νικητές που πλέον μπορούν να εκδώσουν άδεια ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

O γιος του Αμερικανού προέδρου τώρα πρέπει να πληρώσει μια αμοιβή 1.000 δολαρίων και επιπλέον 160 δολάρια για να βγάλει και επίσημα την σχετική άδεια, τόνισε ο Γκράσερ.

Από πολλούς ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ έχει χαρακτηριστεί ως ένας «άπληστος κυνηγός» που κάνει συνέχεια εκδρομές στην Αλάσκα και τον Καναδά για να κυνηγά ζώα.

Ο ίδιος έχει εκφράσει επίσης την επιθυμία του να καταφτάσει στην περιοχή για να κυνηγήσει εκτός από την αρκούδα, πάπιες και ελάφια.

(Με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή