Ώρα για την εφαρμογή των κόκκινων γραμμών με την Τουρκία

Ανάγκη για τη σφυρηλάτηση ενός εθνικού μετώπου που θα διαπερνά κομματικές αγκυλώσεις και ιδεολογικές διαφορές.
.
.
Eurokinissi

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα Ελληνο-Τουρκικά, ο Τουρκικός αναθεωρητισμός, αλλά και η είσοδος της πατρίδας μας σε έναν φαύλο κύκλο έντασης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από την Άγκυρα φέρνει στην επιφάνεια, αυτή την φορά με επιτακτικό τόνο, την ανάγκη για την θέσπιση ενός μακροχρόνιου εθνικού σχεδιασμού γύρω από την εξωτερική πολιτική. Πρέπει πλέον αυτός ο σχεδιασμός να εμφορείται από την ανάγκη για διαφύλαξη των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και την σφυρηλάτηση ενός εθνικού μετώπου που θα διαπερνά κομματικές αγκυλώσεις και ιδεολογικές διαφορές..

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ΑΟΖ και η δεδηλωμένη πρόθεση της Άγκυρας για την δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη πρόθεση των Τούρκων να αναθεωρήσουν το μεγαλύτερο εύρος των συμβάσεων και των συμφωνιών πάνω στις οποίες είχαν δομηθεί οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις για δεκαετίες ολόκληρες, είναι ακόμη ένα σημάδι για την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών

Σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί πλέον επιτακτική και εθνική ανάγκη η συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου , το οποίο θα εμπεριέχει μια συγκεκριμένη στρατηγική απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της γειτονικής μας χώρα. Ωστόσο παράλληλα θα έχει και την προνοητική οξυδέρκεια να θεσπίσει ένα πλάνο δράσης για τις σχέσεις της Ελλάδας με όλες τις χώρες της περιοχής με τις οποίες μπορεί να επαναπροσδιορίσει την σχέση της επί τη βάση κοινών συμφερόντων και επιδιώξεων, ειδικά σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή όπου οι σταθερές και η νηνεμία που προσέφεραν δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν υπάρχουν πια.

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την πρέπουσα βαρύτητα είναι η τήρηση των κόκκινων γραμμών στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Κόκκινες γραμμές που η μη τήρηση τους θα οδηγεί και στις αντίστοιχες αντιδράσεις από την πλευρά της Αθήνας. Αν η πατρίδα μας δεν εφαρμόσει την τακτική του Ισραήλ στο ζήτημα των κόκκινων γραμμών, θα είμαστε συνέχεια έρμαια του Ερντογάν και των αμφιθυμιών του.

Ας ελπίσουμε ότι η κρίση που σταδιακά μας χτυπάει την πόρτα να μας κινητοποιήσει και κυρίως να μας σοβαρέψει.

Δημοφιλή