Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία – Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα εμπρησμού

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος.
Eurokinissi

Υπό έλεγχο είναι σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Ηλείας Βασίλη Σολδάτο, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας την Κυριακή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πολύ κοντά στην χθεσινή, που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα και για την οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού.

Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 και μισή το μεσημέρι στην τοπική κοινότητα Πλατάνου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του κοιμητηρίου στο δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας με 8 υδροφόρα οχήματα, 18 άτομα προσωπικό, ενώ έχουν απογειωθεί και τρία αεροσκάφη Air Tracktor, που κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη και Αρχαία Ολυμπία, στην Ηλεία, όπου εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα, κάτι που ενισχύει τις υπόνοιες περί εμπρησμού.

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια.

Φωτιά στην Ηλεία: Στο Αυτόφωρο 63χρονος που συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση

Ένας άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά στην Ηλεία, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά την σύλληψη του άνδρα οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε έξι περιφέρειες

Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή