Ορος Φούτζι: Ορειβάτης μετέδωσε live την θανατηφόρα πτώση του από την κορυφή

«Γλιστράω» ακούγεται να φωνάζει και στη συνέχεια πέφτει από ύψος χιλιάδων μέτρων.
|
δ
δ

Οι αρχές στην Ιαπωνία εντόπισαν την Τετάρτη το άψυχο σώμα ενός άνδρα στο όρος Φούτζι και όπως όλα δείχνουν ανήκει στον άτυχο ορειβάτη που μετέδωσε σε live streaming την μοιραία πτώση από την κορυφή.

Το βίντεο - που κατέγραφε την ανάβαση μέσα από τα μάτια του αναρριχητή - δείχνει τον άνδρα να στέκει κοντά στην κορυφή του εμβληματικού ιαπωνικού βουνού, πάνω από τα σύννεφα.

Το έδαφος είναι καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα χιονιού και ο άνδρας ακούγεται να λέει στους θεατές του ότι είναι ολισθηρό και επικίνδυνο.

«Είμαι στο σωστό δρόμο; Τόσο μεγάλο μέρος της διαδρομής καλύπτεται από χιόνι», λέει καθώς ανεβαίνει προς τα πάνω.

«Γλιστράω», φωνάζει στη συνέχεια, καθώς φαίνεται να πέφτει.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν, αφού έλαβαν κλήσεις από άτομα που παρακολουθούσαν τη ζωντανή μετάδοση της ανάβασης στο γραφικό βουνό, δήλωσε στο CNN αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι διασώστες αναζητούσαν τον ορειβάτη από νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα 24ωρο αργότερα βρήκαν μια σορό, που πιστεύεται ότι ανήκει σε αυτόν. Το άψυχο σώμα βρέθηκε σε υψόμετρο περίπου 3.000 μέτρων, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη η ταυτοποίηση του νεκρού.

Το όρος Φούτζι έχει κλείσει για τους πεζοπόρους από τον Σεπτέμβριο και η τοπική αστυνομία συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην ανέβουν εκεί επειδή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν καλύπτεται από χιόνι.

Πηγή: CNN