Οσκαρ: Όταν ο Τζίμι Κίμελ εμφανίστηκε επί σκηνής με τη Τζένι, το γαϊδουράκι

Απολαυστικός ο οικοδεσπότης των 95ων Βραβείων Όσκαρ. Όπως είπε μεταξύ άλλων, εάν κάποιος απόψε ασκήσει βία «θα τον αγκαλιάσουμε, θα του δώσουμε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτρέψουμε να κάνει μία ευχαριστήρια ομιλία 19 λεπτών».
Ο Τζίμι Κίμελ επί σκηνής των Όσκαρ με το γαϊδουράκι. 12 Μαρτίου 2023. REUTERS/Carlos Barria
Ο Τζίμι Κίμελ επί σκηνής των Όσκαρ με το γαϊδουράκι. 12 Μαρτίου 2023. REUTERS/Carlos Barria
CARLOS BARRIA via Reuters

Από τα highlight της τελετής απονομής των 95ων Βραβείων Όσκαρ, στα οποία σάρωσε η κωμωδία «Τα Πάντα Όλα» κερδίζοντας επτά βραβεία, ήταν ο Τζίμι Κίμελ.

Ο έμπειρος -για τρίτη φορά- οικοδεσπότης των Όσκαρ, κατ′ αρχάς συμπύκνωσε μέσα σε έναν απολαυστικό μονόλογο τα πάντα: από το περσινό χαστούκι του Γουίλ Σμιθ, τον Τομ Κρουζ και τον Τζέιμς Κάμερον -«Ξέρετε, ο Τομ Κρουζ και ο Τζέιμς Κάμερον δεν εμφανίστηκαν απόψε. Οι δύο τύποι που επέμεναν να επιστρέψουμε στις αίθουσες δεν είναι στην αίθουσα»- τη σχέση σινεμά - τηλεόρασης -«μία σειρά δεν μπορεί να χάσει 100 εκατ. δολάρια. Είναι εδω η ομάδα της ταινίας «Babylon;»- τα σίκουελ, μέχρι τους Ιρλανδούς ηθοποιούς (που φέτος έκαναν αισθητή την παρουσία τους με πέντε υποψηφιότητες).

Από τις καλύτερες στιγμές ήταν πάντως η εμφάνιση του επί σκηνής με ένα γαϊδουράκι, τη «Τζένι», την οποία σύστησε ως μία εκ των πρωταγωνιστών της μαύρης κωμωδίας «Τα Πνεύματα του Ινισέριν» -στην ταινία είναι το γαϊδουράκι του Κόλιν Φάρελ (που παρά τις εννέα υποψηφιότητες που είχε αποσπάσει, έφυγε χωρίς ούτε ένα βραβείο).

(Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images)
(Myung J. Chun / Los Angeles Times via Getty Images)
Myung J. Chun via Getty Images

Ο Κίμελ σχολίασε το ιστορικό χαστούκι λέγοντας στο κοινό του Dolby Theatre «Θέλουμε να διασκεδάσετε, θέλουμε να είστε ασφαλείς και το πιο σημαντικό, θέλουμε να είμαι εγώ ασφαλής. Αν κάποιος προχωρήσει σε πράξη βίας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του σόου, θα πάρει Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ευχαριστήρια ομιλία διάρκειας 19 λεπτών».

Πρόσθεσε δε, φέτος τα Όσκαρ έχουν ομάδα διαχείρισης κρίσεων η οποία προτείνει: «Απλά κάντε αυτό που κάνατε πέρυσι -τίποτα. Μείνετε στη θέση σας και μην κάνετε απολύτως τίποτα. Ίσως ακόμη και να κάνετε μια αγκαλιά στον δράστη».

Με πληροφορίες από Variety, Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα