Στα 8.613 τα νέα κρούσματα την Τρίτη - 46 νέοι θάνατοι

Οι διασωληνωμένοι είναι 486.
.
.
Eurokinissi

Ξεπερνούν τα 8.600 τα νέα κρούσματα Covid-19 την Τρίτη, προκαλώντας ακόμα πιο έντονη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 8.613, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι είναι 46, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 16.414. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 486 (61,3% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 408 (83,95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (16,05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διασπορά κρουσμάτων

.
.
ΕΟΔΥ
.
.
ΕΟΔΥ

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των νέων κρουσμάτων δημιουργεί προβληματισμούς σχετικά με την αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει σε αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως «είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας», ωστόσο πρόσθεσε πως «έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε, δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown στη χώρα και οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς, την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ. Παράλληλα έκανε λόγο για διαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται, και έδωσε έμφαση στη συνεχή ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά τοπικό ή γενικό lockdown, τονίζοντας πως εάν χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα αφορούν και πάλι τον περιορισμό της πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε διάφορους χώρους. Προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα.

Δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη Covid όσο και σε Covid, δήλωσε από πλευράς της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, που επισκέφθηκε το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, που δέχεται μεγάλη πίεση λόγω πολλών περιστατικών ασθενών με Covid-19.

|

Δημοφιλή