ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/01/2019 09:01 EET | Updated 19/01/2019 09:01 EET

Παπανδρέου εναντίον Παπανδρέου για το Σκοπιανό

Νίκος και Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκαν με αντίθετες απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μόνο μέσα στα κόμματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ενίοτε, υπάρχουν διαφωνίες ακόμα και μέσα σε μία οικογένεια. Όταν αυτή η οικογένεια είναι οι Παπανδρέου, τότε η διαφωνία αποκτά άλλες διαστάσεις, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και μέλος του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη Εφημερίδα των Συντακτών θετικά διακείμενος στη συμφωνία, δηλώνοντας « Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής... Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή».

Ωστόσο, ο αδελφός του, Νίκος, διαφωνεί ευθέως με την συμφωνία των Πρεσπών  και δηλώνει ότι συμμερίζεται πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά.

Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου, εν αντιθέσει με τον πρώην πρωθυπουργό και αδελφό του, Γιώργο Παπανδρέου σε δήλωσή του στο Newpost τονίζει:

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».