Πάρνηθα: Εθελοντές δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και μπουνιές - 2 τραυματίες

Οι δράστες ήταν 7, ηλικίας 20-23 ετών.
Mount_Greece/instagram

Δύο νεαροί κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο, ύστερα από αναίτια επίθεση, που δέχθηκαν από αγνώστους, όταν κατασκήνωσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Ο 33χρονος και ο 32χρονος είναι εθελοντικά μέλη της οργάνωσης ΄΄ SAVE YOUR HOOD ΄΄ και είχαν πάει στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να λάβουν μέρος σε δράση για τον καθαρισμό στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Επειδή η δράση θα συνεχιζόταν και το πρωί της επομένης, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Mount_Greece/instagram

Λίγο μετά τη μία και μισή τα ξημερώματα, όπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς, επτά άγνωστοι δράστες ηλικίας 20-23 ετών, αδύνατοι, ύψους 1.75 περίπου, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα παλαιού τύπου, χρώματος το ένα λευκό και το έτερο κόκκινο, τους προσέγγισαν, κρατώντας φακούς, και άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως ΄΄τι ομάδα είσαι΄΄, ΄΄είσαι αναρχικός΄΄, αναφέροντας ότι είναι από το ΄΄ Μενίδι ΄΄.΄

Όταν αυτοί τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά περίπου, σύμφωνα με την περιγραφή των θυμάτων, οι δράστες επέστρεψαν και άρχισαν να φωνάζουν ΄΄ κάναμε comeback ΄΄ και ξεκίνησαν να τους χτυπάνε αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο 32χρονος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο 33χρονος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και δεξιά της κεφαλής.

Ο 33χρονος προσέτρεξε να ζητήσει βοήθεια, από άλλους εθελοντές, που ήταν εκεί κοντά, και όταν επέστρεψαν οι δράστες είχαν εξαφανιστεί, αλλά είδαν αιμόφυρτο τον 32χρονο και τον μετέφεραν με αυτοκίνητο στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι του είχαν καταφέρει τρία χτυπήματα με μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο στον αριστερό βραχίονα.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που αναζητούν δεδομένα για τους δράστες.

Mount_Greece/instagram
MOUNT_GREECE/INSTAGRAM
Mount_Greece/instagram
Mount_Greece/instagram
Mount_Greece/instagram

Δημοφιλή