Πατήσια: Φως στη δολοφονία 84χρονης

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας, δράστες είναι πέντε άτομα, εκ των οποίων ήδη τα δύο έχουν φυλακιστεί για άλλα αδικήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Τη δολοφονία μίας 84χρονης γυναίκας, την οποία σκότωσαν πριν από περίπου δεκαπέντε μήνες στο διαμέρισμά της στα Πατήσια κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας, δράστες είναι πέντε άτομα, εκ των οποίων ήδη τα δύο έχουν φυλακιστεί για άλλα αδικήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμα δύο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ενώ αναζητούν τον πέμπτο συνεργό τους.

Κατηγορούνται ότι ακολούθησαν την ηλικιωμένη γυναίκα από τον φούρνο της γειτονιάς της, όπου είχε πάει να ψωνίσει, μέχρι το διαμέρισμά της στην οδό Μηλιαράκη και, μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού την έσπρωξαν, τη δέσμευσαν και της έκλεισαν το στόμα με ένα πανί για να μην φωνάξει, κάτι όμως που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατό της.

Οι κατηγορούμενοι άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν, ενώ την 84χρονη εντόπισε νεκρή ο γιος της, ο οποίος κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο και δεν αντιλήφθηκε τη ληστεία μετά φόνου, αλλά την βρήκε μόλις ξύπνησε.