Πέντε προσαγωγές για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Ο επιχειρηματίας επέζησε της πρώτης επίθεσης τον Ιούνιο του 2020 και δολοφονήθηκε πριν μερικές μέρες.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Tramino via Getty Images

Τη δολοφονία της 37χρονης γυναίκας του επίσης δολοφονημένου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο φαίνεται πως κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών και της ασφάλειας του νησιού έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή έξι ατόμων εκ τον οποίων το ένα φέρεται να είναι πρώην αστυνομικός.

Το μεσημέρι της 9 Ιουνίου του 2020 ο 54χρονος επιχειρηματίας μαζί με τη σύζυγό του επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από δύο άτομα που φορούσαν ρούχα και κράνη ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς.

Από τα πυρά των εκτελεστών είχε πέσει νεκρή η 37χρονη , ενώ ο επιχειρηματίας τραυματισμένος είχε καταφέρει να βρει βοήθεια και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο 54χρονος όσο και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούσαν πως στόχος των δολοφόνων ήταν ο επιχειρηματίας, καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

Λίγους μήνες μετά ο 54χρονος είχε υποβάλλει μήνυση κατονομάζοντας 8 άτομα ως φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς αλλά και συνεργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα σε βάρος του.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο 54χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων, την ώρα που βρισκόταν σε ισόγειο γραφείο πολιτικού μηχανικού στο κέντρο της Ζακύνθου.

Μέχρι τώρα όμως δεν έχει διευκρινιστεί πόσα πρόσωπα από όσα είχε κατονομάσει βρίσκονται μεταξύ των προσαχθέντων. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει στοιχείο που να εμπλέκει τους έξι προσαχθέντες και με τη δολοφονία του επιχειρηματία.