«Πέσε κάτω και φίλα μου τα παπούτσια»: Ρατσιστικό επεισόδιο στη Βρετανία εναντίον μαύρου εφήβου

Λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, φαίνεται πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό (και δυστυχώς είναι έφηβοι).
Huffpost GR

Φαίνεται πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό από τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στην ρατσιστική βία που στέρησε τη ζωή του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Το δυσάρεστο είναι ότι οι πρωταγωνιστές του κάτωθι ρατσιστικού επεισοδίου είναι έφηβοι - ένα αγόρι κι ένα κορίτσι - οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στο Χόλμφιρθ της Βρετανίας ένας λευκό αγόρι χαστουκίζει έναν μαύρο συνομήλικό του σε ένα γήπεδο κρίκετ, ενώ τόσο εκείνος όσο και το κορίτσι, 16 ετών, του επιτίθενται λεκτικά.

«Φίλα μου τα παπούτσια που τα αγόρασα 120 λίρες. Πέσε κάτω και φίλησέ τα μου» φαίνεται να λέει ο συλληφθείς, ενώ το κορίτσι τον παροτρύνει να υπακούσει.

Φαίνεται πως τον χαστούκισε, όταν εκείνος αρνήθηκε να το κάνει. Στο βίντεο φαίνεται πως κανένας παρευρισκόμενος δεν αντιδρά. Τουναντίον, φαίνεται να γελούν.

Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ δήλωσε ότι οι δύο έφηβοι ήταν υπό κράτηση μετά το «σοβαρό περιστατικό», που πιστεύεται ότι συνέβη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δηλαδή μόλιες λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Φλόιντ.

«Υποστηρίζουμε το θύμα και την οικογένειά του και διεξάγουμε μια πλήρη έρευνα για το τι συνέβη» ήταν η απάντηση εκπροσώπου της αστυνομίας.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή