Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Αναστασίου

Με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας. Δώρισε το σώμα του στην επιστήμη.
Ο Βασίλης Αναστασίου
Ο Βασίλης Αναστασίου
Σπύρος Μπιμπίλας / Instagram

Πέθανε ο Βασίλης Αναστασίου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας καθώς και σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Δώρισε το σώμα του στην ιατρική επιστήμη.

Οπως αναφέρει το lamiareport.gr, «μεγάλη απώλεια για τη Φθιώτιδα και την Ελλάδα ο πρόωρος χαμός του Βασίλη Αναστασίου, ο οποίος είναι από την ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα από το Αχλάδι, το οποίο υπέρ αγαπούσε, αφού εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε».

Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος τον αποχαιρέτισε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.

«Ακόμα ένα θλιβερό νέο… Έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος Βασίλης Αναστασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που συνταυτιστήκαμε στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου μιας κι ήταν σε χρονιά κάτω από μένα…. Ένας ευαίσθητος, πολυδιαβασμένος θεατράνθρωπος. Το σώμα του δωρήθηκε στην επιστήμη με δική του απόφαση… Καλό σου ταξίδι φίλε μου…» έγραψε χαρακτηριστικά.

Θεατρολόγος, με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας καθώς και σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ο Βασίλης Αναστασίου είχε ανεβάσει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Είχε επίσης σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλές παραγωγές όπερας ενώ εργάστηκε και ως μεταφραστής αποδίδοντας πάνω από 40 θεατρικά έργα και θεατρικές διασκευές.

Υπήρξε διευθυντής στο Λυρικό και Επτανησιακό Φεστιβάλ Κέρκυρας κατά τα έτη 2001-2004, του Κρατικού Φεστιβάλ Αιγαίου 2006-2008 και του Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ Καστοριάς (2011 – 2014).

Παράλληλα, από το 1996 δίδασκε δραματουργία και όπερα σε ανώτερες και ανώτατες σχολές ενώ υπήρξε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουμπέρτο Έκο.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία μετά τον θάνατό του να δωριστούν τα όργανά του προκειμένου να σωθούν κάποιοι συνάνθρωποί του και το σώμα του να ειναι στη διάθεση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα