Πετρέλαιο: Σταθερές οι τιμές εν αναμονή του ευρωπαϊκού πλαφόν στο ρωσικό ντίζελ

Το Brent υποχωρεί οριακά κατά 18 σεντς στα 81,99 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί κατά 14 σεντς στα 75,74 δολάρια.
picture alliance via Getty Images

Το ενδεχόμενο επέκτασης της ΕΕ του πλαφόν και στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα δεν φαίνεται να επηρεάζει προς το παρόν τις τιμές του πετρελαίου καθώς σήμερα παρέμειναν σταθερές με το Brent να υποχωρεί οριακά κατά 18 σεντς, ή 0,2%, στα 81,99 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 14 σεντς, ή 0,2%, στα 75,74 δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, το Brent είχε μια δυναμική σημαντικής μείωσης πάνω του 5% αυτή την εβδομάδα, ενώ και ο WTI μειώθηκε κατά 4%. λόγω της μεγάλης ζήτησης από την Κίνα καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι μετακινήσεις για την κινεζική πρωτοχρονιά.

Ωστόσο οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα στις 5 Φεβρουαρίου, με τις χώρες της ΕΕ να επιδιώκουν συμφωνία στη συνάντησή τους σήμερα για τον καθορισμό ανώτατων τιμών για τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ωστόσο, ότι το εμπάργκο της ΕΕ στα ρωσικά προϊόντα διύλισης πετρελαίου θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανισορροπία στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα