Πισίνες από ψηλά που κόβουν την ανάσα

Μια σειρά αεροφωτογραφιών που θα σας μαγέψει αλλά και θα σας ταξιδέψει σε εξωτερικά μέρη.
Πισίνες από Ψηλά
Πισίνες από Ψηλά

Πως μπορεί να μετατραπεί μια πισίνα σε έργο τέχνης; Μα φυσικά, αν έχει κάνει κανείς φωτογραφική αποτύπωσή της από ψηλά. ΄Οπως ο φωτογράφος Μπραντ Γουολς, ο οποίος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια νέα σειρά φωτογραφιών του με τίτλο «Πισίνες από Ψηλά».

Ο αυστραλός φωτογράφος εξομολογήθηκε στο Insider ότι δυο χρόνια πριν ξεκίνησε να δουλεύει με ένα ημι-επαγγελματικό drone για να τεκμηριώσει τα ταξίδια του στην νοτιοανατολική Ασία, κι από τότε άλλαξε εντελώς η αισθητική της δουλειάς του.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, διαρκώς πειραματίζεται με διάφορα θέματα και το στυλ του είναι συνεχώς εξελισσόμενο. Στην παρούσα φάση, επικεντρώνεται σε απλά στοιχεία, καθαρές γραμμές και γεωμετρικές φόρμες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, επίσης, πήρε την πρώτη του αεροφωτογραφία περίπου δυο χρόνια πριν στην Ασία για το μοναδικό σκοπό της «συλλογής αναμνήσεων». Και δεν ήταν νωρίτερα από το 2009 που πήρε ένα coffee table βιβλίο με τον τίτλο «Splash: The Art of the Swimming Pool» που τον «έβαλε» μέσα στις πισίνες. Οπως επίσης είπε, επικεντρώνεται στην παρουσίαση των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της κάθε πισίνας, όπως (αναδύεται) η δική τους προσωπικότητα.

Η σειρά φωτογραφιών του «Πισίνες από Ψηλά», συμπεριλαμβάνει λήψεις πισινών που πραγματοποίησε στην Ινδονησία, την Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Οπως συμπληρώνει, επίσης, έχει χάσει λογαριασμό πόσες πισίνες έχει απαθαντίσει, αλλά υπολογίζει ότι είναι περίπου 100. Για να δημοσιοποιήσει τη σειρά του αυτή, του έφτασαν 20 απ′ αυτές.

Τι είναι το πιο σημαντικό σε μια τέτοια φωτογράφηση; «Το φως» απαντά αμέσως, «καθώς η διαχείριση της σκιάς είναι κάτι πολύ κρίσιμο». Κάθε λήψη κρατά περίπου 45 λεπτά, αλλά το κλειδί της επιτυχημένης φωτογράφησης δεν είναι άλλο από την υπομονή. «Προσβλέπω σ′ αυτές τις σειρές διότι με ταξιδεύουν σε μοναδικές τοποθεσίες στον κόσμο όπου εκθέτω την ομορφιά της αρχιτεκτονικής πισινών», λέει. Πιο ψηλά στη λίστα του τώρα είναι το Παλμ Σπρινγκς, το Μεξικό και η Μεσόγειος...

ΠΗΓΗ: Insider