Ποιος είναι ο 27χρονος ύποπτος για τζιχάντ που συνελήφθη στην Κρήτη

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερωθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες για τη δράση του και έτσι είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες.
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανθρωπιστής που ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας είχε δηλώσει στις βρετανικές Αρχές ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ως ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 27χρονος είναι Βρετανός υπήκοος και έχει καταγωγή από την Ιορδανία. Ζει μόνιμα με την οικογένειά του στη Βρετανία. Κάποια στιγμή στο παρελθόν ταξίδεψε από τη Βρετανία στη Συρία. Το ταξίδι του μπήκε στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, οι οποίες διέθεταν πληροφορίες ότι ο 27χρονος ήρθε σε επαφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι από εκείνη τη στιγμή μπήκε στις λίστες των Βρετανών με τους υπόπτους για ισλαμική τρομοκρατία. Όταν ο 27χρονος επέστρεψε από τη Συρία στη Βρετανία, πράκτορες των αρμόδιων υπηρεσιών τον ανέκριναν. Ο 27χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι πράγματι τον προσέγγισαν τρομοκράτες με σκοπό να τον στρατολογήσουν αλλά εκείνος δεν ενέδωσε στις προτάσεις τους.

Ο ύποπτος, ωστόσο, δεν έπεισε τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τα κίνητρα του ταξιδιού του στη Συρία. Εάν δηλαδή πράγματι πήγε εκεί για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Έτσι, σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ το όνομά του εντάχθηκε στους υπόπτους για τρομοκρατία.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερωθεί από τις βρετανικές υπηρεσίες για τη δράση του και έτσι είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες, προκειμένου ο 27χρονος να μη μπορέσει ποτέ να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα, του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Όταν τελικά το προσπάθησε πριν από λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Βρετανός με καταγωγή από την Ιορδανία είχε φτάσει στην Κρήτη μαζί με την οικογένειά του για διακοπές.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψή του ενημερώθηκαν οι βρετανικές Αρχές και κινήθηκε άμεσα η διαδικασία της απέλασής του στη Βρετανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε από την έρευνα κάτι ύποπτο σε σχέση με τις κινήσεις του στην Ελλάδα.

Δημοφιλή