«Ξεκαθαρίσματα» συμμοριών για τα «πόστα» στο κέντρο της Αθήνας – Έστησαν ραντεβού θανάτου σε 23χρονο

Στην υπόθεση είναι συγκατηγορούμενοι επιπλέον έντεκα άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Μία δολοφονία και μία απόπειρα δολοφονίας, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του πολέμου που μαίνεται ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για τη δολοφονία ενός 23χρονου και την απόπειρα δολοφονίας με θύμα 25χρονο, που είχαν σημειωθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια αιματηρών συμπλοκών με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια, μεταξύ ομάδων που πουλάνε λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά.

Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των συμμοριών στην περιοχή «δικαιοδοσίας» τους.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας εξακριβώθηκε ότι η εντολή για τη δολοφονία του 23χρονου δόθηκε από έναν 32χρονο, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που πουλούσε τσιγάρα, ναρκωτικά, έκανε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά έφτασαν στο ραντεβού, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε εκ των είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στην υπόθεση είναι συγκατηγορούμενοι επιπλέον έντεκα άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε την 2-9-2020 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σημειώνεται ότι ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Δημοφιλή