ΔΙΕΘΝΕΣ
13/05/2020 16:04 EEST

Πώς η πορνογραφική βιομηχανία μπορεί να βοηθήσει το Χόλιγουντ να προσαρμοστεί στον κορονοϊό

Οι εμπειρίες από τη δεκαετία του 1990.

wragg via Getty Images

Καθώς το Χόλιγουντ προσπαθεί να βρει τρόπο να αρχίσει ξανά την παραγωγή ταινιών και σειρών στην εποχή του κορονοϊού, υπάρχει ένας τομέας που ίσως να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Η πορνογραφική βιομηχανία στο Λος Άντζελες βρήκε το δικό της σύστημα τεστ τη δεκαετία του 1990, για να προστατεύει τους ηθοποιούς της κατά την επιδημία HIV/AIDS. Τώρα χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για την παραγωγή ταινιών για ενηλίκους κατά την πανδημία Covid-19.

«Όταν αρχίσαμε πρώτα να μιλάμε για την Covid, θεωρήσαμε πως ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι επειδή έχουμε μια ολόκληρη ιστορία τεστ στη βιομηχανία, καθώς και ιχνηλάτησης επαφών και παύσεων παραγωγής» είπε ο Μάικ Σταμπίλε, εκπρόσωπος της Free Speech Coalistion, εμπορικού συνδέσμου για την αμερικανική βιομηχανία πορνογραφίας.

«Είναι προφανώς ένα διαφορετικό είδος ιού, είναι ένα διαφορετικό είδος απειλής, μα κατανοήσαμε γενικά πώς θα λειτουργούσε και τι θα χρειαζόταν να κάνουμε για να προστατευτούμε» όπως είπε.

Τα πρωτόκολλα δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού ένας ηθοποιός πλαστογράφησε ένα τεστ HIV και μόλυνε πολλά άλλα άτομα στη βιομηχανία.

Η πορνοστάρ Σάρον Μίτσελ, που είναι τώρα γιατρός, δημιούργησε ένα σύστημα γνωστό πλέον ως PASS (Performer Availability Scheduling Services) στο οποίο ηθοποιοί απαιτείται να εξετάζονται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κάθε 14 ημέρες. Τα αποτελέσματα εισάγονται σε μια βάση δεδομένων που ενημερώνει τους παραγωγούς και σκηνοθέτες ποιος είναι «καθαρός» και διαθέσιμος για δουλειά.

Ο Σταμπίλε είπε πως ο κορονοϊός, που μεταδίδεται ευκολότερα, είναι πιο πολύπλοκο πρόβλημα, μα η πορνογραφική βιομηχανία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με «mainstream» στούντιο του Χόλιγουντ για να μοιραστεί την τεχνογνωσία της.

«Οι προκλήσεις για τον αθλητισμό, το Χόλιγουντ και την πορνογραφική βιομηχανία είναι όλες διαφορετικές, μα στην πραγματικότητα όλοι έχουμε πράγματα να μάθουμε ο ένας από τον άλλο» είπε ο Σταμπίλε.

Τα στούντιο του Χόλιγουντ, τηλεοπτικά δίκτυα και ενώσεις που εκπροσωπούν ηθοποιούς και σκηνοθέτες ψάχνουν εδώ και εβδομάδες τρόπους να επανεκκινήσουν την παραγωγή, προστατεύοντας παράλληλα ηθοποιούς, μακιγιέρ και εικονολήπτες. Μεταξύ των ιδεών είναι η καραντίνα σε όλο το καστ και το προσωπικό για τη διάρκεια ενός γυρίσματος, η παρουσία γιατρών στα γυρίσματα, θερμομετρήσεις ανά 12 ώρες, περισσότερη χρήση CGI κ.α.