Πως θα κάνουμε το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση να μοιάζει σαν την πρώτη φορά

Το να είμαστε πιστοί στη σχέση μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλήττουμε κιόλας.
boytaro Thongbun / 500px via Getty Images

Σύμφωνα με μελέτη του 2018, το 25% των μακροχρόνιων ζευγαριών κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα. Το 16% κάνει σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 5% κάνει σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Kι ας μη μιλήσουμε για το 17% που αρκείται στη μία φορά το μήνα.

Ωστόσο, άλλη έρευνα δείχνει ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ κάθε εβδομάδα είναι τα πιο ευτυχισμένα. Και αυτό ίσως θα πρέπει να μας κινητοποιήσει να κάνουμε το κάτι παρα πάνω, προκειμένου να αναζωπυρώσουμε την σεξουαλική μας ζωή.

Για τον λόγο αυτό, η σύμβουλος ζευγαριών Τζίτζι Ενγκλ, μοιράζεται στην HuffPost τέσσερις κορυφαίες συμβουλές, προκειμένου το σεξ με τον/τη σύντροφό μας να αναβιώσει τις καλές εποχές που δεν αντέχαμε ο ένας μακριά απ′ τον άλλο.

Ας δοκιμάσουμε το παιχνίδι με ρόλους

«Το παιχνίδι των ρόλων είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να ανακτήσουμε λίγο από το πάθος που μας διακατείχε στην αρχή της σχέσης. Προσδίδει στο σεξ τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στο σεξ που λείπει από πολλά ζευγάρια που διατηρούν μακροχρόνια σχέση», μας συμβουλεύει η ειδικός.

Πώς όμως θα τα ανταποκριθούμε αν είμαστε πρωτάρηδες σ′ αυτό;

«Ας κάνουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση για μερικές από τις πιο έντονες φαντασιώσεις μας», προτείνει η Ενγκλ. «Η συζήτηση θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε τα όριά μας και να αισθανθούμε πως όλες οι προτάσεις είναι αποδεκτές», προσθέτει η ίδια.

«Το παιχνίδι ρόλων είναι τόσο προσιτό και ταυτόχρονα τόσο διασκεδαστικό. Ακόμη κι αν στην αρχή μοιάζει κάπως άβολο ή και ανόητο. Το σεξ δεν χρειάζεται να το παίρνουμε τόσα στα σοβαρά για να είναι καλό.

Ας ξεφύγουμε για λίγο από τα στενά όρια του κρεβατιού

Όσο όμορφο και χαλαρωτικό κι αν μας φαίνεται, το να κάνουμε σεξ μόνο στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να καταντήσει κάπως βαρετό.

«Ας λερωθούμε στην κουζίνα, ας κυλιστούμε στο πάτωμα, ας γίνουμε μούσκεμα στο μπάνιο. Όλοι αυτοί είναι μερικοί αρκετά διασκεδαστικοί τρόποι που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα».

Ο αυνανισμός είναι ένας πολύτιμος φίλος

Ο αυνανισμός θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της ρουτίνας μας. Είτε επιλέξουμε να αυνανιζόμαστε μαζί, είτε χώρια.

«Ο αυνανισμός είναι ένα υγιές, φυσιολογικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και είναι απολύτως λογικό να συνεχίσουμε να αυνανιζόμαστε ακόμα κι όταν είμαστε σε σχέση», εξηγεί ο Ενγκλ.

Ας απαλλαγούμε από τον νευρωτισμό του οργασμού

Μερικές φορές αντιλαμβανόμαστε το σεξ καθαρά ως έναν τρόπο να φτάσουμε σε έναν τελικό στόχο: Τον οργασμό. Αλλά αν απομακρύνετε το άγχος και απλώς απολαμβάνετε να περνάτε αυτόν τον οικείο χρόνο με τον σύντροφό σας, μπορεί να φτάσετε πιο εύκολα εκεί.

«Οι οργασμοί είναι διασκεδαστικοί και αν θέλετε αυτό να είναι το τελικό σας παιχνίδι, δεν πειράζει. Από σένα εξαρτάται. Το θέμα είναι ότι αν βλέπουμε μόνο επιτυχημένο σεξουαλικό παιχνίδι ως ένα παιχνίδι που τελειώνει με έναν οργασμό, μερικές φορές θα απογοητευτείτε», συμφωνεί ο Engle.

«Αντί να κάνετε τον οργασμό το τέλος του σεξ, εστιάστε στην ευχαρίστηση. Η απόλαυση είναι υπέροχη για χάρη της. Αν κάτι σας φαίνεται καλό, απολαύστε το. Αν έχετε οργασμό (ή λίγους), υπέροχο. Αν όχι, πάλι περάσατε υπέροχα».