«Ποτέ μην προσεγγίζετε τα ζώα»: Βίντεο δείχνει ένα 9χρονο κορίτσι να εκτινάζεται στον αέρα από βίσονα

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του πάρκου απαγορεύεται στους επισκέπτες να «παραμείνουν κοντά ή να πλησιάζουν τα άγρια ζώα.

Κραυγές αγωνίας και απελπισίας ακούστηκαν στο Εθνικό Πάρκο του Γέλοστοουν στις ΗΠΑ όταν βίσωνας επιτέθηκε και εκτόξευσε στον αέρα ένα 9χρονο κοριτσάκι, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Το απίστευτο περιστατικό κατέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας και το βίντεο των 12 δευτερολέπτων έχει διαδοθεί σε όλο το διαδίκτυο αποτελώντας μια πολύ σημαντική υπενθύμιση στο τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν άγρια ζώα. Το Γέλοστοουν φιλοξενεί περίπου 4.900 άγριους βίσονες, καθώς και αρκετά ελάφια, λύκους και αρκούδες.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση στον βίσωνα για τουλάχιστον 20 λεπτά, πριν τελικά αναγκάσει τον ζώο να τους κυνηγήσει», ανέφερε η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου σε ένα δελτίο τύπου.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, από το οποίο πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του πάρκου απαγορεύεται στους επισκέπτες να «παραμείνουν κοντά ή να πλησιάζουν τα άγρια ζώα, σε οποιαδήποτε περίπτωση.

«Κάθε χρόνο συμβαίνουν φριχτά εγκλήματα επειδή οι άνθρωποι δεν τηρούν τους κανονισμούς και πλησιάζουν τα ζώα», δήλωσε το Πάρκο.

Από το 1983 έως το 1985, στο Γέλοστοουν έχουν συμβεί 33 τραυματισμοί που σχετίζονται με βίσονες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα