Πρώην οδηγός μαφιόζου ο δολοφόνος τριών εκδιδόμενων γυναικών στη Ρώμη

Συνελήφθη από την αστυνομία υπό την επήρεια ναρκωτικών.
.
.
GUGLIELMO MANGIAPANE via REUTERS

Συνελήφθη στη Ρώμη ο άνδρας, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη δολοφόνησε τρεις εκδιδόμενες γυναίκες: Πρόκειται για τον Τζαντάβιντε Ντε Πάου, 51 ετών, ο οποίος στο παρελθόν, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης , ήταν οδηγός του μαφιόζου Μικέλε Σενέζε («νονού» της Ντραγκέτα, της μαφίας της Νάπολης), ενώ κατηγορήθηκε και για βιασμό, παράνομη οπλοφορία αλλά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία και την μαρτυρία της αδελφής του, ο δράστης φέρεται να δολοφόνησε δυο Κινέζες εκδιδόμενες γυναίκες και μια Κολομβιανή ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

«Θυμάμαι μόνον ότι βρισκόμουν σε σπίτι με δυο γυναίκες, δυο Κινέζες, αλλά τίποτ΄άλλο. Έχω ένα τεράστιο κενό μνήμης. Το μόνο που ξέρω είναι ότι περιπλανήθηκα επί δυο ημέρες, χωρίς να φάω ούτε να κοιμηθώ», είπε στους εισαγγελείς ο Ντε Πάου.

Οι τρεις εκδιδόμενες γυναίκες δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους, με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος και στο λαιμό. Στην σύλληψη του δράστη, όπως διέρρευσε, συνέβαλε και τηλεφώνημα της αδελφής του, η οποία κατάλαβε ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου και ήταν άκρως επικίνδυνος.

Παράλληλα, μια τέταρτη εκδιδόμενη γυναίκα κατέθεσε στην αστυνομία ότι λίγες ώρες μετά την τριπλή δολοφονία ο Ντε Πάου συνευρέθηκε μαζί της και της είπε ότι «πριν λίγο είχε στερήσει την ζωή σε τρεις γυναίκες». «Εγώ σώθηκα από θαύμα», είπε η μάρτυρας.

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ο οποίος στο μεταξύ έχει μεταφερθεί στις φυλακές Ρετζίνα Τσέλι της Ρώμης. Βασικής σημασίας για την σύλληψή του ήταν και οι εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή Πράτι της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή