Ο Κρις Χέμσγουορθ αποσύρεται προσωρινά: Ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ

Η ανακάλυψη που έγινε τυχαία στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ, η απόφαση να το δημοσιοποιήσει, αλλά και να κάνει ένα καλό διάλειμμα από την οθόνη.
Στη Νέα Υόρκη, 17 Νοεμβρίου 2022. (Photo by MediaPunch/Bauer-Griffin/GC Images)
Στη Νέα Υόρκη, 17 Νοεμβρίου 2022. (Photo by MediaPunch/Bauer-Griffin/GC Images)
MediaPunch/Bauer-Griffin via Getty Images

Ο Κρις Χέμσγουορθ αποσύρεται προσωρινά από την υποκριτική, καθώς ανακάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση να αναπτύξει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Μετά από ένα σπριντ δέκα και πλέον ετών, ο πρωταγωνιστής της Marvel, δηλώνει έτοιμος να ρίξει ρυθμούς, απολαμβάνοντας ένα καλό διάλειμμα με τη γυναίκα και τα παιδιά του και απλουστεύοντας, όπως είπε, τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Vanity Fair, ο ηλικίας 39 ετών Αμερικανός ηθοποιός έμαθε ότι φέρει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4, ένα από κάθε γονέα, τα οποία μελέτες συνδέουν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει ένα αντίγραφο του γονιδίου, και μόνο το 2 - 3% του πληθυσμού έχει και τα δύο. Όπως είπε στη συνέντευξη του, αυτό σημαίνει ότι έχει «8 με 10 φορές περισσότερες πιθανότητες» να εμφανίσει Αλτσχάιμερ.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του πέμπτου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Limitless» του National Geographic για το Disney+, που θέτει στο επίκεντρο τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις για τη μακροζωία (σε κάθε επεισόδιο ο Κρις Χέμσγουορθ φέρνει εις πέρας διάφορες σωματικές και διανοητικές δοκιμασίες, που έχουν σχεδιαστεί από επιστήμονες και γιατρούς, με σκοπό να ξεκλειδώσουν διαφορετικές πτυχές της διαδικασίας της γήρανσης).

«Έκανα την αιμοληψία και έγιναν ένα σωρό εξετάσεις και το πλάνο ήταν να μου πουν τα αποτελέσματα on camera και μετά να συζητήσουμε για το πώς μπορεί ο καθένας να βελτιώσει κάποια πράγματα. Όμως ο Πίτερ Άτια, ο γιατρός στο συγκεκριμένο επεισόδιο, τηλεφώνησε στον [δημιουργό της σειράς] σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι και του είπε: ’Δεν θέλω να του το πω ‘στον αέρα’. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση εκτός και να δούμε αν θέλει να μπει στην εκπομπή κι αυτό». «Ήταν αρκετά σοκαριστικό όταν με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε», παραδέχτηκε ο ηθοποιός.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του έδωσε τη δυνατότητα να «κοπεί» η σκηνή στην οποία του ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Χέμσγουορθ αποφάσισε να συμπεριληφθεί. «Αν αυτό είναι ένα κίνητρο προκειμένου οι άνθρωποι να φροντίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, και να καταλάβουν ότι υπάρχουν βήματα που μπορούν να κάνουν, τότε είναι φανταστικό», εξήγησε, προσθέτοντας με νόημα: «Η ανησυχία μου ήταν ότι δεν ήθελα να το εκμεταλλευθώ, να το δραματοποιήσω υπερβολικά».

Ο παππούς του έχει διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θυμάται πολλά πια. Μιλάει ολλανδικά, που είναι η μητρική του γλώσσα και αγγλικά και μετά τα μπερδεύει, και μερικές φορές χρησιμοποιεί και κάποιες άλλες νέες λέξεις».

Ο Κρις Χέμσγουορθ έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα τόσο της ταινίας «Extraction 2» που θα δούμε το 2023 στο Netflix, όσο και του «Furiosa», πρίκουελ του «Mad Max: Fury Road».

Με πληροφορίες από Deadline, Vanity Fair

Δημοφιλή