Προετοιμάζοντας τον «Φάουστ»: Στις πρόβες και τα παρασκήνια της Λυρικής

Μία εντυπωσιακή παραγωγή με την υπογραφή του Ρενάτο Τζανέλλα.
Από τις πρόβες του Φάουστ
Από τις πρόβες του Φάουστ
φωτό Valeria Isaeva

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την πεντάπρακτη grand opéra «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό στις 7 (εκ μεταφοράς από τις 6 Απριλίου, λόγω της γενικής απεργίας), 8, 9, 10, 12, 14, 16, 17 Απριλίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Πιερ Ντιμουσό και σκηνοθεσία, χορογραφία, κινησιολογία Ρενάτο Τζανέλλα.

Ο «Φάουστ» του Γκουνό αποτελεί τυπικό δείγμα γαλλικής μεγαλόπρεπης όπερας (grand opéra) και είναι η πρώτη του είδους που σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Ο Ρενάτο Τζανέλλα δημιουργεί μια εντυπωσιακή παραγωγή, μεταφέροντας την υπόθεση του έργου σε μια παλιά άδεια αίθουσα διδασκαλίας. Εκεί, μπροστά από μαυροπίνακες γεμάτους γνώση, ο Φάουστ, μόνος, βασανίζεται από τα θεμελιώδη ερωτήματα περί ζωής, θανάτου, έρωτα, ευτυχίας. Μέσα στο θολωμένο μυαλό του συναντά τον Μεφιστοφελή, ο οποίος, με δέλεαρ τη Μαργαρίτα, τον πείθει να υπογράψει τη συμφωνία με τον διάβολο.

Ίβαν Μαγκρί
Ίβαν Μαγκρί
Valeria Isaeva

Πρωταγωνιστούν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι μονωδοί όπως, μεταξύ άλλων, οι Ιβάν Μάγκρι, Γιάννης Χριστόπουλος, Ιρίνα Λούνγκου, Βασιλική Καραγιάννη, Γιάννης Γιαννίσης, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς κ.ά. Συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΕΛΣ.

Γιάννης Γιαννίσης, Ιρίνα Λούνγκου
Γιάννης Γιαννίσης, Ιρίνα Λούνγκου
Valeria Isaeva
Πήγαινε στην αρχική σελίδα