Προφυλακίστηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση

Οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους, ενώ η γυναίκα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση για την απαγωγή.
Eurokinissi

Την προφυλάκιση των τριών συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας μετά τις απολογίες τους.

Οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους, ενώ η γυναίκα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση για την απαγωγή. Σημειώνεται, ότι ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για δώδεκα αδικήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 34χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της υπόθεσης, έχει παραδεχτεί τη δράση του στους αστυνομικούς, εξηγώντας ότι επέλεξε το θύμα μέσω Facebook βλέποντας τις αναρτήσεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε συνεργό από το περιβάλλον του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς, αποφάσισε να οργανώσει την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση τον Δεκέμβριο του 2021, φτιάχνοντας μία ομάδα που αποτελούνταν από τον 41χρονο (επίσης συλληφθέντα) και ένα άτομο με το όνομα «Γρηγόρης» που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί και παραμένει ασύλληπτο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 34χρονος δεν αναφέρει ως συνεργό στην ομάδα του την 39χρονη γυναίκα που έχει συλληφθεί επίσης από την αστυνομία και αρνείται σθεναρά την εμπλοκή της στην υπόθεση. Την ίδια στιγμή όμως, ο 34χρονος απαγωγέας έχει αναφερθεί σε ομάδα 6-7 ατόμων, με την αστυνομία να βρίσκεται στο κυνήγι των υπολοίπων προσώπων, αφού αρνήθηκε να τα κατονομάσει.

Τι υποστήριξαν στους αστυνομικούς

Στο διάστημα της δίμηνης απαγωγής του επιχειρηματία, φέρεται πως άφησαν κάποια ίχνη με αποτέλεσμα οι Αρχές να οδηγηθούν σε αυτούς. Έχουν, μάλιστα, εντοπιστεί στην οικία ενός από τους κατηγορούμενους – του 34χρονου, που έχει κριθεί ως ο «εγκέφαλος» – περίπου 300.000 ευρώ από τις 800.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό των λύτρων που καταβλήθηκαν από την οικογένεια του επιχειρηματία.

Μάλιστα, φέρεται να παραδέχθηκε τη δράση του στους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος πως δεν είχε κάποιο συνεργό από το περιβάλλον του επιχειρηματία και αναφέροντας ότι τον επέλεξε ως θύμα μέσω Facebook βάσει των αναρτήσεών του.

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2020, καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει για κλοπές, εκρήξεις σε ATM, αλλά και μια απόπειρα δολοφονίας στη βόρεια Ελλάδα.

Στη διάρκεια της κατάθεσης του, όμως, φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς και ένα ακόμη όνομα που τον βοήθησε στην επιχείρηση απαγωγής του επιχειρηματία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το πρόσωπο αυτό φέρεται να ονομάζεται «Γρηγόρης» και να είχε παρουσία στα δύο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε όμηρος ο Κυπαρίσσης.

Ο «Γρηγόρης» δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και παραμένει ασύλληπτος, ενώ σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο φερόμενος «εγκέφαλος» της υπόθεσης αποφάσισε να οργανώσει την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση τον Δεκέμβριο του 2021, φτιάχνοντας μία ομάδα που αποτελούνταν από τον 41χρονο (επίσης συλληφθέντα) και ένα άτομο με το όνομα «Γρηγόρης».

Ο 34χρονος «εγκέφαλος» δεν έχει μέχρι στιγμής αναφέρει ως συνεργό στην ομάδα του την 39χρονη γυναίκα που έχει συλληφθεί επίσης από την αστυνομία και αρνείται σθεναρά την εμπλοκή της στην υπόθεση. Ωστόσο, έχει μιλήσει για ομάδα 6-7 ατόμων, που συμμετείχαν στην υπόθεση αρνούμενος να το κατονομάσει και με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων προσώπων που πιθανά είχαν εμπλοκή στην απαγωγή.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς μετά την αποφυλάκισή του το 2020 αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2021 να οργανώσει την απαγωγή του Κυπαρίσση, γιατί –όπως είπε- το θύμα έδειχνε μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media ότι είναι οικονομικά εύρωστος.

«Βγήκα από τη φυλακή το 2020. Είχα ανάγκη από χρήματα. Από τότε που αποφυλακίστηκα δεν κατάφερα να επανενταχτώ στην κοινωνία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να απαντήσει σχετικά με την ταυτότητα των υπόλοιπων συνεργών του, αλλά και την τοποθεσία των δύο κρησφύγετων που χρησιμοποίησαν για την κράτηση του ομήρου.

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή