Πρώτο ραντεβού: 7 πράγματα που το υποψήφιο ταίρι τσεκάρει με μια γρήγορη ματιά

Θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση; Να πώς θα δράσουμε σύμφωνα με τους πιο έμπειρους συμβούλους σχέσεων.
skynesher via Getty Images

To φλερτ, όσο συναρπαστικό κι ευχάριστο κι αν μας φαίνεται, μπορεί επίσης να μας κάνει να αισθανόμαστε ανήσυχοι και ανασφαλείς. Iδίως αν είμαστε το είδος του ανθρώπου που αγχώνεται για την παραμικρή λεπτομέρεια στην εμφάνιση, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά μας.

Αλλά γιατί να σπαταλάμε ενέργεια, ανησυχώντας για πράγματα που πιθανότατα δεν θα απασχολήσουν καν το υποψήφιο ταίρι μας; Σημασία έχει να γνωρίζουμε τί παρατηρούν συνήθως οι δυνητικοί/ές σύντροφοι.

Αλλά πώς θα ξέρουμε τι έχει σημασία να επιμεληθούμε;

Ειδικοί στις σχέσεις αποκαλύπτουν στη HuffPost όλα όσα προσέχουν τα ραντεβού μας με την πρώτη ματιά, για να μην χαραμίζουμε τις δυνάμεις και τον χρόνο μας στα δευτερεύοντα.

1. Η γλώσσα του σώματος

Σύμφωνα με τη σύμβουλο γνωριμιών Νταμόνα Χόφμαν, ο τρόπος με τον οποίο «τοποθετούμε» το σώμα μας, δείχνει στο άτομο που έχουμε απέναντί μας εάν μας ενδιαφέρει ή όχι.

«Συνήθως όταν στρέφουμε τους γοφούς μας προς κάποιον ή γέρνουμε προς το μέρος του όταν μιλάει και αναζητάμε ευκαιρίες να τον αγγίξουμε σε χαλαρές ζώνες, αυτό θα πει πως μας αρέσει», εξηγεί η Χόφμαν.

«Η στάση του σώματος είναι επίσης κάτι που θα προσέξει το ραντεβού μας. Το να στεκόμαστε για παράδειγμα με το κεφάλι ψηλά σηματοδοτεί εμπιστοσύνη, ενώ το να κοιτάζουμε χαμηλά έλλειψη αυτοπεποίθησης, η οποία είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση», επισημαίνει ο ειδικός γνωριμιών Μπλεν Άντερσον.

zeljkosantrac via Getty Images

2. Οι εκφράσεις του προσώπου μας

«Διατηρούμε την οπτική επαφή και χαμογελάμε αυθεντικά ή μήπως τα μάτια μας αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή με τα μάτια του/της απέναντι; Είναι και αυτό ένα σημάδι του αν είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης ή όχι και τόσο», επισημαίνει ο Άντερσον.

Ο Νικ Νότας, σύμβουλος γνωριμιών που εργάζεται κυρίως με άνδρες, προσθέτει ότι «Το να κοιτάζουμε κάποιον στα μάτια βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης σύνδεσης. Αντίθετα, η αποφυγή της οπτικής επαφής μας κάνει να φαινόμαστε απόμακροι και να προσδίδει στη συνάντηση άβολο χαρακτήρα».

Ομοίως, ένα ζεστό χαμόγελο μπορεί να βοηθήσει πολύ στην θετική έκβαση ενός ραντεβού, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, μαρτυρά ότι νιώθουμε άνετα και πως περνάμε καλά.

Επιπλέον, το να δείχνουμε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι θα αυξήσει τις πιθανότητες ενός δεύτερου ραντεβού, αν φυσικά το θέλουμε.

3. Η περιποίηση και η υγιεινή μας

Το τελετουργικό μας πριν το ραντεβού θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικές διεργασίες όπως το να κάνουμε ένα ντους, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας και να χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Έπειτα, τα περιποιημένα γένια και φρύδια και η φρέσκια-δροσερή αναπνοή, επίσης αποτελούν πράγματα που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένα άτομο που μας συναντά πρώτη φορά.

4. Το ντύσιμό μας

Απλώς θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το ντύσιμό μας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το σημείο συνάντησης. Δεν θέλουμε ούτε να είμαστε υπερβολικά ντυμένοι, με ένα κοστούμι σε κάποιο χαλαρό καφέ, ούτε όμως και να πάμε με το πιο παλιό μας μπλουζάκι σε ένα κοψμό εστιατόριο.

Προσοχή: Το να είμαστε καλοντυμένοι δεν συνεπάγεται σώνει και ντε το να φοράμε ακριβά ρούχα. Σημασία έχει να φοράμε τα σωστά ρούχα για την περίσταση. Και φυσικά τα ρούχα μας, όπως και εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να δείχνουν και να είναι καθαρά.

5. Το πόσο μιλάμε για τον εαυτό μας

Εάν δεν δώσουμε στο ραντεβού μας τον χώρο προκειμένου να πει και εκείνο μερικά πράγματα για τον εαυτό του, αυτό δεν πρόκειται να αφήσει καλή εντύπωση.

Εννοείται ότι μιλάμε για όσα μας αρέσουν, αλλά σίγουρα ένα ραντεβού δεν φτάνει για να τα αποκαλύψουμε όλα. Σημασία έχει να ανακαλύψουμε και εμείς πράγματα για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.

Alina Rudya/Bell Collective via Getty Images

6. Οι τρόποι μας και το πώς φερόμαστε στους ανθρώπους που μας εξυπηρετούν

Εάν το πρώτο ραντεβού δοθεί σε ένα μπαρ ή σε κάποιο εστιατόριο, το υποψήφιο ταίρι σίγουρα θα παρατηρήσει πόσο ευγενικά αλληλεπιδράμε με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί.

Επίσης, το να μιλάμε στη σωστή ένταση, να λέμε ευχαριστώ και να αφήνουμε τα πράγματά μας στον χώρο με τρόπο που να μην εμποδίζουν το προσωπικό και τους υπόλοιπους πελάτες, είναι μερικά πολύ καλά πρώτα δείγματα.

7. Το πώς τον/την κάναμε να νιώσει

Το υποψήφιο ταίρι μας μπορεί φεύγοντας από το ραντεβού να μη θυμάται το χρώμα των ματιών μας ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας με απόλυτη ακρίβεια.

Ωστόσο, σίγουρα θα θυμάται πώς ένιωσε όσο ήμασταν μαζί: Το αν ειπώθηκε κάτι άβολο ή προσβλητικό ή το εάν τον/την κάναμε να γελάσει και να νιώσει ζεστά και ευχάριστα. Εμείς φυσικά θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το δεύτερο σενάριο.