Ρ. Πισπιρίγκου: Κατατέθηκε νέο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Σε δήλωση του νωρίτερα ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει πως η ανακρίτρια κρατάει μεροληπτική στάση.
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Δεύτερο αίτημα εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάνοντας λόγο για μεροληψία σε βάρος της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα θα εξεταστεί άμεσα κι ενδεχομένως ακόμη και αύριο θα υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί του ζητήματος.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, εμπλοκή προέκυψε με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον Αλέξη Κούγια να αποχωρεί και να δηλώνει ότι ενδέχεται να προβεί σε νέα αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

Ειδικότερα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης, σε δήλωση που παραχώρησε ανέφερε πως η απολογία διακόπηκε από την ανακρίτρια για την οποία τόνισε ότι κρατάει μεροληπτική στάση.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή