Ρίκι Βάλερι Κολέ: Η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο «Μις Ολλανδία» (Φωτογραφίες)

«Ξέρω καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να νιώθεις μόνη και να μην περιτριγυρίζεσαι μόνο από θετικές σκέψεις», είπε το μοντέλο.
robert gort

Μια τρανς γυναίκα κέρδισε στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ολλανδία 2023», για πρώτη φορά στην 94 ετών πορεία του διαγωνισμού, αφού εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τη «δυνατή της ιστορία» και τη «σαφή αποστολή» της.

robert gort

Η 22χρονη, από την Μπρέντα της νότιας Ολλανδίας, είναι η πρώτη διεμφυλική νικήτρια στην 94χρονη ιστορία του διαγωνισμού. Τώρα θα συνεχίσει να διαγωνίζεται για τον τίτλο «Miss Universe» στο Ελ Σαλβαδόρ τον Δεκέμβριο και θα είναι η δεύτερη ανοιχτά τρανς συμμετέχουσα στον διαγωνισμό, μετά την Ισπανίδα Άντζελα Πόνσε το 2018.

robert gort

Στις πληροφορίες που έδωσε για τον εαυτό της κατά την είσοδο στον διαγωνισμό, είπε ότι είχε ως στόχο να αποτελέσει «τη φωνή και το πρότυπο πολλών ατόμων».

«Ξέρω καλύτερα από τον καθένα πώς είναι να νιώθεις μόνη και να μην περιτριγυρίζεσαι μόνο από θετικές σκέψεις», είπε. Όταν ήμουν ο μικρός Ρικ και αποκάλυψα πως είμαι τρανς, δεν ήταν εύκολο για όλους να το δεχτούν και υπέφερα κι εγώ από αυτό».

robert gort

Και πρόσθεσε: «Με τη δέσμευσή μου και τη δύναμή μου, ελπίζω να επιφέρω αλλαγή στην κοινωνία».

.
.
robert gort

Οι τρανς διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό από το 2012 - που τότε ανήκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο διαγωνισμός πλέον ανήκει στην Ταϊλανδή επιχειρηματία και σταρ ριάλιτι, Anne Jakkapong Jakrajutatip - η οποία είναι και η ίδια τρανς.

Αγόρασε την εταιρεία το 2022 και υποσχέθηκε «όχι μόνο να συνεχίσει την κληρονομιά της και να παρέχει μια πλατφόρμα σε παθιασμένα άτομα από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα, κουλτούρες και παραδόσεις, αλλά και να τη εξελίξει για τις επόμενες γενιές».

Πηγή: Sky News

Δημοφιλή