Ρίο ντε Τζανέιρο: Διαμαρτυρία για τον θάνατο 8χρονης που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα της αστυνομίας

Ζητούν δικαιοσύνη.
|

Εκατοντάδες άνθρωποι σου δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον θάνατο μιας 8χρονης η οποία σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα μίνι βαν με την γιαγιά της, το βράδυ της Παρασκευής.

ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο αλλά δέχτηκαν πυρά και αντέδρασαν. Η Αγκάθα Σέιλς Φέλιξ, φέρεται να σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα και η οικογένεια κατηγορεί τις αρχές.

ASSOCIATED PRESS

«Η κοινότητα είναι συντετριμμένη.. είμαστε οι κάτοικοι και η ζωή της περιοχής. Εργαζόμαστε και πληρώνουμε τους φόρους μας. Δεν μπορούν να έρχονται αυτοί [η αστυνομία] και να πυροβολούν έτσι απλά ένα μίνι βαν. Που είναι η εκπαίδευση τους;» διαμαρτύρεται ο πάππους της μικρής Αγκάθα, Άιλτον Φέλιξ.

ASSOCIATED PRESS

«Που είναι ο Βίτζελ που λέει ότι η αστυνομία θα είναι προετοιμασμένη; προετοιμασμένη για πιο πράγμα; Μπορεί να έχω ενα μπουκαλι νερου διπλα απο το πόδι μου και θα με πυροβολήσουν γιατί θα θεωρήσουν ότι κρατάω όπλο».

ASSOCIATED PRESS

Ο Ουίλσον Βίτζελ είναι ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο και σύμμαχος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος έχει υποσχεθεί πως θα δώσει περισσότερη δύναμη στις αστυνομικές αρχές.

ASSOCIATED PRESS

Πολλοί άνθρωποι, πλέον, τον κατηγορούν για την αύξηση των θανάτων των πολιτών κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

ASSOCIATED PRESS

Το Σάββατο, ο κόσμο βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει νε συνθήματα που έγραφαν «Δικαιοσύνη» και «Αρκετοί Θάνατοι». Ο αρχηγός της κοινότητας φώναζε στους διαδηλωτές πως αν σταματήσουν να διαμαρτύρονται αύριο μπορεί να έρθει η σειρά τους.

ASSOCIATED PRESS

Η αστυνομία στο Ρίο φαίνεται να ευθύνεται για τον θάνατο 731 ανθρώπων μόνο το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, αύξηση σχεδόν 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Ασφάλειας του Ρίο.

πηγή: news.sky.com

Πήγαινε στην αρχική σελίδα