«Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία των πανάκριβων ρολογιών

Ο τρόπος δράσης τους και η προσπάθεια να παραπλανήσουν τις αρχές.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Τη ληστεία της 20ης Δεκεμβρίου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, με λεία 24 πανάκριβα ελβετικά ρολόγια, αξίας 135.000 ευρώ, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Κατάφεραν να ταυτοποιήσουν πέντε εμπλεκόμενους και να περάσουν χειροπέδες σε δύο από αυτούς, καθώς οι υπόλοιποι έσπευσαν να διαφύγουν στα εξωτερικό αμέσως μετά τη ληστεία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η ομάδα των κακοποιών ανήκει στην πασίγνωστη οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες», τα μέλη της οποίας ευθύνονται για εκατοντάδες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία σε όλη την Ευρώπη.

Ο Δούρειος Ίππος

Στη ληστεία της οδού Κολοκοτρώνη οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν 63χρονο συνεργό τους από τη Σερβία, ο οποίος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν περπατάει καλά, ενώ και η όψη του ταιριάζει με άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτός, λοιπόν, κατάφερε με επιδέξιες κινήσεις, να πείσει τον υπάλληλο security να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοικτή την πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του καταστήματος οι υπόλοιποι της συμμορίας.

Το δεύτερο κόλπο τους, για να δυσχεράνουν τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους, είναι ότι χρησιμοποίησαν και έναν Έλληνα, στον οποίο μάλιστα έδωσαν οδηγίες να είναι ο μόνος που θα μιλά την ώρα της ληστείας, ώστε όλοι να νομίζουν πως πρόκειται για εγχώριους κακοποιούς.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί στη χώρα μας για ένοπλες ληστείες και τώρα οι αστυνομικοί του πέρασαν και πάλι χειροπέδες, καθώς φέρεται να ήταν εκείνος που απειλούσε με πιστόλι τον υπάλληλο του καταστήματος και τον ιδιωτικό φύλακα security, την ώρα της ληστείας.

Ο Αρχηγός

«Εγκέφαλος» της ομάδας θεωρείται από τις αρχές ένας 47χρονος από τη Σερβία, ο οποίος είναι καταχωρημένος στα δεδομένα της Europol ως «Ροζ Πάνθηρας», έχει συλληφθεί στο παρελθόν στο εξωτερικό για αντίστοιχα αδικήματα, ενώ τουλάχιστον άλλη μία φορά έχει χρησιμοποιήσει υπήκοο της χώρας όπου «χτυπά» για να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

Πριν από τη ληστεία συμμετείχε στις δύο κλοπές μοτοσυκλετών, που χρησιμοποιήθηκαν στην ενέργεια, ενώ κατά τη διάρκειά της με τη χρήση σφυριού έσπασε τις βιτρίνες και τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσε τα ρολόγια.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του «Ληστειών», κομβικό ρόλο είχε ένας 35χρονος από τη Σερβία, ο οποίος μένει μόνιμα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την έρευνά τους, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Έλληνα και των αλλοδαπών, συμμετείχε στις κλοπές των μοτοσυκλετών και μίσθωσε το κατάλυμα, όπου διέμειναν οι «εισαγόμενοι» δράστες.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος, επιτηρώντας το χώρο, και στη συνέχεια βοήθησε στη διαφυγή του 47χρονου από την Αττική.

Οι τρεις ληστές, που διαφεύγουν, ήρθαν στη χώρα μας λίγες ημέρες πριν από την ενέργεια, έμειναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και σχεδόν αμέσως μετά διέφυγαν στο εξωτερικό.

Για τις μετακινήσεις τους, μάλιστα, χρησιμοποίησαν και αεροπλάνα και αυτοκίνητα και λεωφορεία, σε μία προσπάθεια να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Δημοφιλή