Σ. Αραβία: Κατάσχεση παιχνιδιών στα χρώματα του ουράνιου τόξου λόγω "προώθησης της ομοφυλοφιλίας"

Το υπουργείο Εμπορίου είπε ότι κατάσχεσε αντικείμενα που περιείχαν "σύμβολα και πινακίδες που ενθαρρύνουν την παρέκκλιση"
via Associated Press

Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κατάσχεσαν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στα χρώματα του ουράνιου τόξου διότι υποστηρίζουν ότι ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Ρεπορτάζ του Al-Ekhbariya δείχνει στελέχη του υπουργείου Εμπορίου να αφαιρούν μια σειρά ειδών από καταστήματα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Περιλάμβαναν κλιπ μαλλιών, pop-it, μπλουζάκια, καπέλα και μολυβοθήκες.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι τα αντικείμενα ”είναι αντίθετα με την ισλαμική πίστη και τα δημόσια ήθη και προωθούν ομοφυλοφιλικά χρώματα που στοχεύουν στη νεότερη γενιά”.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ξεχωριστά στο Twitter ότι οι ομάδες του κατάσχουν «προϊόντα που περιέχουν σύμβολα και πινακίδες που ενθαρρύνουν την παρέκκλιση και έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική».

Εάν εντοπιστούν καταστήματα που εξακολουθούν να πωλούν τα παραπάνω προϊόντα θα αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις, πρόσθεσε.

Τον Δεκέμβριο, οι αρχές στο γειτονικό Κατάρ ανακοίνωσαν ότι είχαν κατασχέσει ποπ-ιτς και άλλα παιχνίδια σε χρώματα του ουράνιου τόξου από καταστήματα επειδή «έφεραν συνθήματα που αντιβαίνουν στις ισλαμικές αξίες».

Αν και η Σαουδική Αραβία που κυβερνάται από τους Σουνίτες δεν έχει νόμους σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, συμπεριλαμβανομένου του ομοφυλοφιλικού σεξ, απαγορεύονται αυστηρά.

Σύμφωνα με την ερμηνεία της χώρας του ισλαμικού νόμου, η συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά ομοφυλοφίλων τιμωρείται με θάνατο ή μαστίγωμα, ανάλογα με την αντιληπτή σοβαρότητα της υπόθεσης.

Είναι επίσης παράνομο για τους άνδρες να «συμπεριφέρονται σαν γυναίκες» ή να φορούν γυναικεία ρούχα και αντίστροφα, και για οποιονδήποτε να ασκεί διαδικτυακή δραστηριότητα που προσβάλλει τη «δημόσια τάξη, τις θρησκευτικές αξίες, τα δημόσια ήθη και την ιδιωτική ζωή».

Τον Απρίλιο, οι κινηματογράφοι στην Σαουδική Αραβία δεν προέβαλαν την ταινία Doctor Strange αφού η Disney απέρριψε αίτημα από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να κόψει αυτό που αποκαλούσαν ”ΛΟΑΤΚΙ αναφορές”.

Πηγή κοντά στη Disney είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP την Τρίτη ότι η νέα της ταινία κινουμένων σχεδίων Lightyear, η οποία περιλαμβάνει ένα φιλί από άτομα του ίδιου φύλου, είχε επίσης απαγορευτεί στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή