Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του DJ Avicii

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του DJ Avicii
Johnny Nunez via Getty Images

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός δίσκων Avicii, που βρέθηκε νεκρός στις 20 Απριλίου στο Ομάν, όπως διαπιστώνεται ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος TMZ επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Ο 28χρονος Avicii, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ, βρέθηκε νεκρός στο Μουσκάτ. Σύμφωνα με το TMZ, έπασχε από βαθιά κατάθλιψη, κάτι που άφησε να εννοηθεί και η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Πέμπτη. «Βασανιζόταν από σκέψεις για τον σκοπό, τη ζωή και την ευτυχία», είχαν δηλώσει συγγενείς του. «Δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Ήθελε να βρει την ηρεμία».

Ο Avicii θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους DJ του κόσμο και είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως με το τραγούδι «Wake me up» του 2013 στο οποίο συνεργάστηκε με τον Aloe Blacc. Στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως με τη Madonna και το συγκρότημα Coldplay.

Τα τελευταία χρόνια ο Σουηδός δεν είχε κρύψει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η υγεία του, όπως η παγκρεατίτιδα που είχε πάθει εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το 2014 είχε αναγκαστεί να ακυρώσει τις εμφανίσεις του για να αφαιρέσει τη χολή του και την σκωληκοειδίτιδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)