ΔΙΕΘΝΕΣ
10/09/2019 10:40 EEST | Updated 10/09/2019 10:48 EEST

Σε νοσοκομείο του Παρισιού υπό άκρα μυστικότητα ο Μίκαελ Σουμάχερ

Ο επί επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα βγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη.

ASSOCIATED PRESS

Ο 50χρονος πρώην σούπερ σταρ της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, εισήχθη υπό άκρα μυστικότητα στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Parsisien.

Υπενθυμίζεται, ότι από το 2013 – όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στις γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι – μένει και αναρρώνει στην Ελβετία, έχοντας κάνει μικρά άλματα εξέλιξης όσον αφορά την υγεία του.

Η «Le Parisien» γράφει, ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ εισήχθη στην Καρδιοχειρουργική και Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, όπου εικάζεται ότι θα τον αναλάβει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Φιλίπ Μενασέ. Ο Μενασέ είναι σπεσιαλίστας στην κυτταροθεραπεία σε περιπτώσεις ανεπάρκειας καρδιάς και ήταν ο πρώτος γιατρός που είχε κάνει το 2014 μεταμόσχευση εμβρυικών κυττάρων από ξένους δότες στην καρδιά ενός ασθενή, που είχε πάθει έμφραγμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, ο Σουμάχερ κάνει εδώ και μεγάλο διάστημα κυτταροθεραπεία, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στις φλεγμονές, ενώ επισκέφθηκε αυτόν τον χρόνο άλλες δύο φορές το νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού στο πλαίσιο αυτής της αγωγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας ο επί επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα βγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ, ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. 

 

Πηγή: DW 

Sponsored Post