Σεισμός: Γυναίκα κατέγραψε στιγμές που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε συντρίμμια κτιρίου στην Τουρκία

"Κοίτα αδερφή, όλα έχουν πέσει πάνω μας". Σε άλλο βίντεο ένας πατέρας μιλά στο εγκλωβισμένο παιδί του: "Κράτα γερά γιε μου! Κούνα το χέρι σου να σε δουν".
Anadolu Agency via Getty Images

Πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την ΝΑ Τουρκία, κατέφυγαν στα κινητά τους τηλέφωνα για να ζητήσουν βοήθεια. Οι περισσότεροι κάλεσαν δικούς τους ανθρώπους για να τους ενημερώσουν που είναι και να τους ζητήσουν να ενημερώσουν τις αρχές και να σταλεί βοήθεια ενώ σε πολλές περιπτώσεις όταν δεν υπήρχαν διαθέσιμοι διασώστες ήταν μέλη οικογένειας, φίλοι, γείτονες που προσπαθούσαν να εντοπίσουν που βρίσκονται αυτοί που τους καλούσαν.

Άλλοι έκαναν ακόμη και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξηγώντας την κατάστασή τους, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο, ενώ ζητούσαν βοήθεια ή έστελναν βίντεο και φωτογραφίες σε δικούς του.

Στο βίντεο που ανάρτησε το Al Jazeera στο Instagram, μια γυναίκα, εγκλωβισμένη και αυτή στα συντρίμμια ενός σπιτιού τραβάει βίντεο και απευθύνεται για βοήθεια στην αδερφή της.

″Αδερφή μου, είμαστε σε πολύ κακή κατάσταση. Κοίτα το ταβάνι. Το ταβάνι είναι πάνω μας. Σωλήνες είναι πάνω μας. Τα πάντα είναι πάνω μας” λέει η γυναίκα ενώ δείχνει την κατάστασή που επικρατεί γύρω της ενώ ακούγονται φωνές.

Στο δεύτερο βίντεο στην ίδια ανάρτηση του Αl Jazeera ένας πατέρας έχει σκαρφαλώσει στα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας και απευθύνεται στον εγκλωβισμένο γιο του. ”Κούνα το χέρι σου. Θα σε σώσουμε! Κράτα γερά γιε μου”. Τότε φαίνεται το χέρι του παιδιού ενώ ο πατέρας ρωτά ”Είσαι εντάξει γιε μου; Καλά; Κράτα γερά γιε μου. Κρατήσου” λέει ο άνδρας και η φωνή του ”σπάει”.

Δημοφιλή