Συμφωνία ΕΟΤ και Οδηγού Michelin για προβολή της ελληνικής γαστρονομίας

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Διεθνή Έκθεση IFTM-Top Resa 2022, στο Παρίσι
.
.
ΕΟΤ

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brand παγκοσμίως, όσον αφορά τη γαστρονομία, είναι ο Οδηγός Michelin, ένα εγχειρίδιο που καταγράφει εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική τους κουζίνα και οι σεφ διακρίνονται μεταξύ τους με τα αστέρια που κατέχουν. Ανάμεσα σε αυτά που περιλαμβάνει, υπάρχουν και ελληνικά.

Ο ΕΟΤ, διαμέσου του γενικού γραμματέα του Δημήτρη Φραγκάκη, υπέγραψε στο Παρίσι μια σημαντική συμφωνία με τον εμβληματικό «Michelin Guide», παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για την ευρύτερη προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.

«Η χώρα μας βιώνει και φέτος μια εξαιρετική χρονιά στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται: να συστήσουμε στους επισκέπτες μας την υψηλή γαστρονομία που διαθέτουμε ώστε να τους δώσουμε ακόμα ένα λόγο προκειμένου να ξαναεπισκεφτούν σύντομα τον αγαπημένο τους προορισμό. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα διαθέτει το δικό της εμβληματικό Οδηγό Michelin. Οι ειδικοί του Michelin ερευνούν τα εστιατόρια της Αθήνας και της περίφημης Riviera, και μοιράζονται τις εμπειρίες που αποκομίζουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οδηγού. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό το εγχείρημα είναι μόνο η αρχή για την ανάδειξη όλο και περισσότερων γαστρονομικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η συνεργασία μας με τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλλαγή ταχύτητας της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Η χώρα μας αποκτά ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό ως τουριστικός προορισμός 12 μηνών. Δουλεύουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια το πλαίσιο της συνεργασίας μας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας. Φτάσαμε εδώ με πολύ κόπο και πολλή δουλειά, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του ΕΟΤ σε Ελλάδα και Γαλλία που εργάστηκαν σκληρά, μαζί με τα στελέχη της Michelin, τα οποία οφείλω επίσης να ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας και να ευχηθώ καλή δουλειά από εδώ και πέρα.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στους δύο μεγάλους Έλληνες σεφ που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin: τον Άγγελο Λάντο και τον Έκτορα Μποτρίνι οι οποίοι με ενέπνευσαν να ξεκινήσω αυτή την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια, εν μέσω σκληρής πανδημίας», ανέφερε ο Δημήτρης Φραγκάκης.