Συνέντευξη με μαντίλα: Ακυρώθηκε όταν η Αμανπούρ δεν δέχθηκε την απαίτηση του Ιρανού προέδρου

Η δημοσιογράφος αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη Νέα Υόρκη και έμεινε με μια άδεια καρέκλα
.
.
CNN

Εμβρόντητη έμεινε η επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων του CNN Κριστιάν Αμανπούρ όταν ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη εάν η αμερικανίδα παρουσιάστρια δεν φορέσει μαντίλα.

Η Αμανπούρ, η οποία μεγάλωσε στην Τεχεράνη και μιλάει άπταιστα τημ ιρανική γλώσσα απάντησε πως φόρεσε μαντίλα όταν έκανε ρεπορτάζ στο Ιράν ακολουθώντας τους νόμους και τα έθιμα της χώρας καθώς «διαφορετικά δεν θα μπορούσες να λειτουργήσεις ως δημοσιογράφος».

Αυτή τη φορά όμως αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για μια συνέντευξη που θα πραγματοποιούνταν στη Νέα Υόρκη με τον Ιρανό πρόεδρο καθώς δεν απαιτείτε στις ΗΠΑ.

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, ή οπουδήποτε αλλού εκτός του Ιράν, δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας Ιρανός πρόεδρος να φορέσω μαντίλα και έχω πάρει συνέντευξη από όλους τους προέδρους από το 1995. Ακόμη και εντός ή εκτός Ιράν, ποτέ δεν μου ζητήθηκε να φορέσω μαντίλα», είπε σε δηλώσεις της στο CNN.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρηση το Αμερικανικό δίκτυο, δείχνει την γνωστή δημοσιογράφο καθισμένη απέναντι από μια άδεια καρέκλα εμφανώς απορημένη.