Συνέλαβαν ύποπτο στη Μάλτα για το διπλό φονικό του 2015 στην Αίγινα

Ο 36χρονος αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας το νωρίτερο σε έναν μήνα. Τότε θα του πάρουν DNA και θα γίνει διασταύρωση με εκείνο του σκούφου.
NurPhoto via Getty Images

Έναν 36χρονο με καταγωγή από την Αλβανία συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας, βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, το οποίο εξέδωσαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς θεωρείται ύποπτος για τη διπλή ανθρωποκτονία του 2015 στην Αίγινα, όταν είχαν εντοπιστεί νεκροί θεία και ανιψιός.

Κατά την εξερεύνηση τής σκηνής του εγκλήματος, τα στελέχη της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει έναν σκούφο.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τους ενημέρωσαν ότι στο ύφασμα βρέθηκε δείγμα γενετικού υλικού, το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο οικογένειας Αλβανών, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν στο νησί εκείνη την περίοδο.

Όταν η ανακρίτρια διαπίστωσε ότι μόνο τον 36χρονο δεν είχαν εντοπίσει οι ελληνικές αρχές, καθώς είχε σπεύσει να εξαφανιστεί μετά το έγκλημα, εξέδωσε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης.

Ο 36χρονος αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας το νωρίτερο σε έναν μήνα. Τότε θα του πάρουν DNA και θα γίνει διασταύρωση με εκείνο του σκούφου.

Εάν ταυτιστούν τα δείγματα, ο 36χρονος θα κληθεί να απαντήσει πώς βρέθηκε το γενετικό υλικό του στη σκηνή του εγκλήματος.

Το διπλό έγκλημα είχε γίνει το πρωί της 30ης Νοεμβρίου του 2015 στο χωριό Ασώματοι της Αίγινας.

Οι δράστες είχαν σπάσει το παράθυρο με πέτρα και είχαν εισβάλει στο σπίτι, όπου διέμενε ένας 44χρονος άνδρας με την ηλικιωμένη θεία του.

Τους ξυλοκόπησαν άγρια και χωρίς να έχουν υποκύψει στα τραύματά τους, τους πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος, αφού πρώτα άρπαξαν περίπου ογδόντα χιλιάδες ευρώ.