ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2020 13:22 EET | Updated 23/11/2020 14:23 EET

Συνταξιούχος στην Φλόριντα σώζει το σκυλάκι του από τα δόντια αλιγάτορα

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα με τον 74χρονο ηρωικό αμερικανό.

You Tube
Η ώρα της διάσωσης του τριών μηνών σκυλιού από τα δόντια αλιγάτορα στην Φλόριντα.

 

Ενας αμερικανός στην Φλόριντα δεν επέτρεψε σ′ έναν αλιγάτορα να καταβροχθίσει το, μόλις τριών μηνών, σκυλάκι του. 

Σύμφωνα με τον 74χρονο Ρίτσαρντ Γουίλμπανκς, συνταξιούχο, εκείνος κι ο σκύλος του, Γκούνερ, απολάμβαναν μια βόλτα γύρω από μια λίμνη της περιοχής όταν ξαφνικά ένας αλιγάτορας εμφανίστηκε «στην μέση του πουθενά». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ποτέ δεν περίμενα ότι ένας αλιγάτορας θα ήταν τόσο γρήγορος. Ηταν πάρα πολύ γρήγορος». 

Ανέφερε ακόμα ότι η αδρεναλίνη ή το ένστικτο των έσπρωξαν να μπει μέσα στο νερό. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του επίσης, «ο να κρατάς τον αλιγάτορα δεν ήταν τόσο δύσκολο, αλλά το άνοιγμα των γνάθων ήταν «εξαιρετικά δύσκολο».
Ο Γουίλμπανκς είπε ότι τα χέρια του «μασήθηκαν» και πήγε σε έναν γιατρό για ένα αντιτετανικό εμβόλιο.

Η διάσωση καταγράφηκε λόγω της συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής της Φλόριντα και του Ιδρύματος fSTOP. «Μοιραζόμαστε το τοπίο», δήλωσε ο Μέρεντιθ Μπουντ της ομοσπονδίας άγριας ζωής «Δεν θέλουμε απλώς να ανεχτούμε την άγρια ζωή, αλλά μάλλον θέλουμε να αναπτυχθούμε μαζί με την άγρια φύση σε ένα κοινό τόπο».

Ο Γουίλμπανκς συμφωνεί και δεν θέλει ο αλιγάτορας να απομακρυνθεί από τη λίμνη ή να σκοτωθεί. «Είναι μέρος της φύσης και μέρος της ζωής μας», είπε.
Παίρνει ακόμα τον Γκούνερ για περπάτημα, αλλά κρατά το κουτάβι σε λουρί - και 10 μέτρα από την άκρη της λίμνης. «Τα κατοικίδια ζώα μας, είναι σαν οικογένεια για εμάς», καταλήγει.

 

ΠΗΓΗ: cnn.com