Λουιζιάνα: Ενας αλιγάτορας 24 μέτρων στην πυρά την ημέρα των Χριστουγέννων

Χρειάστηκε 21 μέρες για να κατασκευαστεί.

Μία παρέα φίλων από την Λουιζιάνα, συνεχίζει μία παράδοση που ξεκίνησε πριν από χρόνια, οργανώνοντας «bonfire», τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μεγάλες φωτιές, κάτι σαν το πασχαλινό έθιμο στην Ελλάδα, όπου καίμε τον Ιούδα.

Μόνο που αντί να δίνουν έμφαση στο ύψος αυτού που καίνε, προτιμούν το μήκος. Ετσι αυτή την φορά κατασκέυασαν ένα αλιγάτορα μήκους, 24 μέτρων.

Ο Τζος Γουίντερτ, 33 ετών, μαζί με τους φίλους του οργανώνουν το «bonfire», την ημέρα των Χριστουγέννων, στην περιοχή του Γκάριβιλ, εδώ και είκοσι χρόνια. Ελπίζει μάλιστα πως το συγκεκρικένο έθιμο θα περαστεί και στα παιδιά του, όπως ακριβώς έκαναν και οι γονείς του μαζί του.

Το έθιμο, ξεκίνησε το 1700, από Γερμανούς και Γάλλους άποικους και φέρει την ονομασία «Φωτίζοντας τον δρόμο για τον Αγιο Βασίλη», (lighting a way for Papa Noel). Ο μύθο λέει σκοπό έχει να φωτίζει τις γεμάτες ομίχλη, όχθες του ποταμού Μισσισσιππή, ούτως ώστε να μην χάσει τον δρόμο ο Αγιος Βασίλης.

Η κατασκευή του αλιγάτορα χρειάστηκε 21 μέρες για να κατασκευαστεί. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι μόνο ξύλο από δέντρα που έχουν ξεραθεί.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Τζός Γουίντερτ και η παρέα του χρειάζεται να καταθέσουν αίτηση, τον Νοέμβριο, στην ενορία, του Αϊ Γιάννη του Βαπτιστή, πρίν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το 2013 ο Γουίντερτ, δημιούργησε και μία σελίδα στο Facebook, με την ονομάσία, «Blood, Sweat and Bonfires», προκειμένου να παρουσίαζει τις ετήσιες δημιοργίες της ομάδας.

Η αλιγάτορας θα παραδοθεί στην πυρά το βράσυ των Χριστουγέννων, στις 7 το απόγευμα - τοπική ώρα, καιρού επιτρέποντος.

Πηγή: CNN

Πήγαινε στην αρχική σελίδα