Σέρρες: Πυροβόλησε σκύλο και τον πέταξε στα σκουπίδια

Αναζητείται ο δράστης.
Photo taken in Argentina, Argentina
Photo taken in Argentina, Argentina
Maria Gabriela Bertolini / EyeEm via Getty Images

Άγνωστος πυροβόλησε σκύλο και τον πέταξε στα σκουπίδια, στο χωριό Ψυχικό Σερρών. Το περιστατικό κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Εμμανουήλ Παππά, η πρόεδρος του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο του δήμου Εμμανουήλ Παππά, όπου κατέληξε. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, το άτυχο ζώο έφερε τραύματα από αεροβόλο όπλο.

Αναζητείται ο δράστης

Σε αναζήτηση του δράστη βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αλλά και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εμμανουήλ Παππά που γνωστοποίησε το περιστατικό και προχώρησε σε μήνυση κατ’ αγνώστων.

«Είναι από τις πράξεις που δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητες. Γιατί όλοι ξέρουμε, από την άσχημη εμπειρία, που αν κάποιος σήμερα χτυπάει έναν σκύλο, αύριο θα χτυπήσει ένα παιδί», είπε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παππά, Ελένη Τζιαφέτα, ενώ για το περιστατικό υπογράμμισε:

«Μας ειδοποίησαν ότι στο Ψυχικό βρέθηκε χτυπημένο ένα σκυλάκι έξω από το χωριό, στο σημείο που εναποθέτουν στα σκουπίδια. Αμέσως κατευθύνθηκα στο σημείο, πήρα τον τραυματισμένο σκύλο και τον πήγα στον κτηνίατρο που έχει σύμβαση με τον Δήμο. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ο σκύλος κατέληξε. Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης του ενόχου. Ο σύλλογος υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων και προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες αν κάποιος άκουσε ή είδε κάτι».

«Συχνό το φαινόμενο κακοποίησης»

Συχνά είναι τα φαινόμενα κακοποίησης σκύλων σύμφωνα με τα όσα είπαν στην ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και εντεταλμένος σύμβουλος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, Θεοφάνης Δεδούσης, αλλά και ο κτηνίατρος που προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή το σκύλο.

«Μας έφεραν το σκυλί σε κωματώδη κατάσταση. Είχε πάνω από έξι ανοιχτά διατιτραίνοντα τραύματα και στις ακτινογραφίες διαπιστώσαμε ότι είχε πάνω από δέκα σκάγια από αεροβόλο όπλο. Το ζώο είχε εσωτερική αιμορραγία και λίγες ώρες αργότερα δυστυχώς κατέληξε» είπε ο κτηνίατρος, Αθανάσιος Δερμιτζάκης, ενώ για το φαινόμενο κακοποίησης σκύλων υπογράμμισε:

«Δυστυχώς σε εμάς που κάνουμε αυτό το επάγγελμα και ασχολούμαστε με τα αδέσποτα του Δήμου, πιστεύω ότι είναι ένα φαινόμενο Πανελλαδικό, συναντούμε συνέχεια αδέσποτα τα οποία έρχονται για άλλους λόγους και στη συνέχεια στις ακτινογραφίες βλέπουμε σκάγια. Δυστυχώς είναι ένα τραγικό «χόμπι» κάποιων συμπολιτών μας και αυτό είναι πολύ άσχημο».

O πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και εντεταλμένος σύμβουλος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων Θεοφάνης Δεδούσης είπε:

«Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες κακοποίησης αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο. Με πυροβολισμό δεν είχαμε πολλά περιστατικά, είχαμε πριν δύο χρόνια, ωστόσο η κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα, ακόμη και στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν πάρα πολύ συχνά τέτοιες καταγγελίες. Στο μέτρο και στις δυνάμεις που μπορεί ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά με τη συνδρομή του Αστυνομικού τμήματος Εμμανουήλ Παππά προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ News