Σακίρα: Η συνέντευξη που πρέπει να δούμε με άλλο μάτι

Σε ποιον απευθύνεται τελικά η Σακίρα με την πρόσφατη επιτυχία της «Σας συγχαίρω»;
«Το νέο μου σινγκλ εκπροσωπεί μια γυναίκα που διαμορφώνει την ψευδαίσθηση της γύρω από έναν άντρα μα συνειδητοποιεί ότι εκείνος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών της.»
«Το νέο μου σινγκλ εκπροσωπεί μια γυναίκα που διαμορφώνει την ψευδαίσθηση της γύρω από έναν άντρα μα συνειδητοποιεί ότι εκείνος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών της.»
Gisela Schober via Getty Images

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και ενώ οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, η Κολομβιανή τραγουδίστρια επιβεβαίωσε ότι χωρίζει από τον σύντροφό της και ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρντ Πικέ. Δημοσιογράφοι και θαυμαστές φαίνονται απορροφημένοι στην προσπάθειά τους να αναλύσουν την κάθε δήλωση, προκειμένου να αντιληφθούν αν το ζευγάρι είχε αφήσει κάποια αιχμή για την οικογενειακή κρίση στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το τελευταίο σινγκλ της Σακίρα, με τίτλο «Σας συγχαίρω», σε συνεργασία με τον τραγουδιστή Ρόου Αλεχάνδρο, πυροδότησε αναλύσεις επί αναλύσεων επάνω στους στίχους του μουσικού κομματιού. Κυρίως συζητήθηκαν εκφράσεις όπως «Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά για σένα, και μου φέρθηκες σαν να ήμουν ακόμη ένα καπρίτσιο» ή «Η πληγή δεν χάραξε το δέρμα μου παρά μου άνοιξε τα μάτια, που κοκκίνησαν από το κλάμα για σένα» καθώς και «Πώς ήμουν τόσο τυφλή και ανίκανη να καταλάβω;».

Η πλειοψηφία των θαυμαστών αλλά και προσώπων της διεθνούς σόου-μπιζ έχουν εκλάβει την πρόσφατη μουσική επιτυχία ως ένα μήνυμα, που απευθύνεται αποκλειστικά στον Πικέ, με τον οποίο η Σακίρα διατηρούσε σχέση τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ενώ τους ενώνουν και δύο παιδιά, ο Μίλαν και ο Σάσα. Σε ακριβές απόσπασμα από τη συνέντεuξή της, στις 27 Μαΐου στο Βρετανικό πρόγραμμα This Morning, η Σακίρα δήλωσε:

«Το νέο μου σινγκλ εκπροσωπεί μια γυναίκα που διαμορφώνει την ψευδαίσθηση της γύρω από έναν άντρα. Στο μυαλό της φαντάζει ιδανικός. Σύντομα όμως, συνειδητοποιεί ότι εκείνος αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών της. Νομίζω ότι προκύπτει σε όλους μας από καιρό σε καιρό. Πιστεύουμε πως βρισκόμαστε σε μια ειλικρινή σχέση, όμως αποδεικνύεται ότι ο δεσμός μας δεν ήταν τόσο αληθινός όσο νομίζαμε.»

Είτε το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πρώην σύντροφο της Σακίρα είτε όχι, το βέβαιο είναι πως τις τελευταίες μέρες γνώρισε πρωτοφανή άνοδο. Στο Spotify αυτή την Κυριακή ανέβηκε στη δέκατη πέμπτη θέση μεταξύ των πιο πολυσύχναστων επιτυχιών, ενώ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου σκαρφάλωσε στην έκτη θέση των βίντεο με τις περισσότερες ακροάσεις και στο YouΤube.