Σιάτλ: Απαγορεύονται οι εξώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα

Δεν θα επιτρέπεται να εκδιωχθούν ενοικιαστές που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Άγρυπνοι στο Σιάτλ.
Άγρυπνοι στο Σιάτλ.
Chris McLoughlin via Getty Images

Το Σιάτλ γίνεται η πρώτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που απαγορεύει τις εξώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, προστατεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τους ενοίκους από την πιθανότητα να βρεθούν στο δρόμο.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες δεν θα επιτρέπεται να εκδιώξουν ενοικιαστές οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το ενοίκιο από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι θερμοκρασίες στο Σιάτλ είναι «πολικές».

Παρά το γεγονός ότι άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, περιορίζουν τις εξώσεις βάσει των καιρικών συνθηκών (η Ουάσιγκτον σταματά τις εξώσεις εάν υπάρχει περισσότερη πιθανότητα βροχής κατά 50%, το Σικάγο τους απαγορεύει όταν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους -9 βαθμούς κελσίου), μονάχα το Παρίσι απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να κάνουν έξωση στους ενοίκους για πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο.

«Πρόκειται για μία νομοθεσία - ορόσημο, που δεν έχει προηγούμενο στην χώρα αλλά και παγκοσμίως. Είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή», ήταν η δήλωση του δημοτικού συμβούλου της πόλης του Σιάτλ και εμπνευστή του νομοσχεδίου, Κσάμα Σαουάντ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε παμψηφεί, με ψήφους 7-0.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με σκοπό να αντιμετωπίσει την μεγάλη στεγαστική κρίση που αντιμετώπιζε το Σιάτλ. Σύμφωνα με έρευνα που είχε διενεργήσει ο δήμος το 2017, οι περισσότεροι ένοικοι που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, κατέληξαν άστεγοι, με το 1/3 εξ αυτών να κοιμούνται στον δρόμο -στην πλειονότητα γυναίκες και μαύροι, ισπανόφωνοι, Κινέζοι. Όσο για τον αριθμό των ενοικίων που δεν είχαν καταβάλει, αυτός δεν ξεπερνούσε ως επί το πλείστον τον έναν μόλις μήνα.

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή