Σπάνια Apple παπούτσια από τα 90s πωλούνται για 50.000 δολάρια

Τα αθλητικά παπούτσια φέρουν το λογότυπο της Apple με το ουράνιο τόξο, είναι ανδρικού μεγέθους 44 και συνοδεύονται από ένα επιπλέον σετ κόκκινων κορδονιών.
.
.
Sotheby's

Ο οίκος Sotheby’s πουλάει ένα ζευγάρι περιορισμένης έκδοσης Omega Sports Apple Computer Sneakers από τη δεκαετία του ’90 στην εξωφρενική τιμή των 50.000 δολαρίων.

Αυτά τα υπερσπάνια συλλεκτικά παπούτσια είχαν δοθεί σε μια εκδήλωση της Apple, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για το ευρύ κοινό, καθιστώντας τα ένα πολυπόθητο αντικείμενο.

Παρά το γεγονός ότι είναι καινούργια και στην αρχική τους συσκευασία, τα συγκεκριμένα παπούτσια παρουσιάζουν και κάποια σημάδια φθοράς που σχετίζονται με την ηλικία τους, όπως περιγράφεται στην καταχώριση του Sotheby’s. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρηθεί κιτρίνισμα γύρω από τις ενδιάμεσες σόλες και ατέλειες σε κάποια σημεία κόλλησης, αναφέρει το Gizmodo.

Τα αθλητικά παπούτσια φέρουν το λογότυπο της Apple με το ουράνιο τόξο, είναι ανδρικού μεγέθους 44 και συνοδεύονται από ένα επιπλέον σετ κόκκινων κορδονιών.

Τέτοιες ατέλειες είναι συνήθως αναμενόμενες βέβαια σε υποδήματα αυτής της ηλικίας λόγω οξείδωσης, ακόμη και όταν φυλάσσονται σε καλές συνθήκες.

.
.
sothebys

Δεν είναι η πρώτη φορά που vintage υποδήματα Apple βγαίνουν στο σφυρί. Το 2020, ένα «σαν καινούργιο» ζευγάρι των αθλητικών αθλητικών παπουτσιών της Apple Computer Sneakers πουλήθηκε για 9.687 δολάρια.

Για την ιστορία, οι δημοπρασίες σπάνιων αντικειμένων της Apple έχουν αποφέρει πολλές φορές στο παρελθόν εντυπωσιακά ποσά. Για παράδειγμα, ένας σπάνιος Apple-1 υπολογιστής πωλήθηκε για 458.711 δολάρια σε δημοπρασία του 2020.

Μάλιστα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και μια ακόμη τέτοια πώληση που έσπασε ρεκόρ, όταν ένα iPhone πρώτης γενιάς του 2007 αγοράστηκε για πάνω από 63 χιλιάδες δολάρια, με το ίδιο τηλέφωνο αργότερα να αποφέρει περισσότερα από 190 χιλιάδες δολάρια σε μια ξεχωριστή δημοπρασία.

Δημοφιλή