Σπιτικό παγωτό φράουλα, αφράτο, χωρίς παγωτομηχανή

Το παγωτό με γεύση φράουλας είναι το αγαπημένο της μικρής Φωτεινής στην οποία θέλω να αφιερώσω αυτή τη συνταγή με αγάπη.
.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό φράουλα με αγνά υλικά της επιλογής μας, χωρίς κόπο, γρήγορα και χωρίς παγωτομηχανή, με υπέροχο φραουλένιο άρωμα και χρώμα!

Αφράτο, γλυκό και δροσερό, χωρίς κρυστάλλους, με βελούδινη υφή και πολλές γευστικές εκπλήξεις.

Είναι υπέροχο σκέτο για όσους το προτιμούν απλό και απέριττο.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Η σοκολάτα του ταιριάζει τέλεια, είναι η δική μου επιλογή και γι’ αυτό προτείνω σε όσους αγαπούν αυτό το συνδυασμό να προσθέσουν κομματάκια από σοκολατένια μπισκοτάκια ή σοκολατένιο παντεσπάνι!

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Για τους λάτρεις της φράουλας, για ακόμη πιο σούπερ φραουλένια γεύση, προσθέτουμε ολόκληρες φράουλες γλυκό μαζί με το σιρόπι του.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Δημιουργούμε τη δική μας παγωτοφραουλένια γεύση ακολουθώντας τη βασική συνταγή, προσθέτοντας στο μείγμα γευστικές πινελιές που θα κάνουν το παγωτό μας μοναδικό.

Το παγωτό με γεύση φράουλας είναι το αγαπημένο της μικρής Φωτεινής στην οποία θέλω να αφιερώσω αυτή τη συνταγή με αγάπη. Ελπίζω να γίνει το αγαπημένο της σπιτικό παγωτό, να το φτιάχνει μαζί με τον μπαμπά της ή την μαμά της, να απολαμβάνουν στιγμές και να δημιουργούν όμορφες μνήμες γεύσης.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Είμαι σίγουρη ότι αυτό το παγωτό θα αρέσει σε όλους σας!

Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

1 κιλό ώριμες φράουλες χωρίς τα κοτσάνια

300 γρ. ζάχαρη άχνη

400 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

600 γρ. γάλα ζαχαρούχο

προαιρετικά: γλυκό φράουλας, μπισκότα, παντεσπάνι, ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τα φύλλα και το κοτσάνι με μυτερό μαχαίρι (δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου). Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο.

Βήμα 2ο: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά ώστε ομογενοποιηθεί με τη σαντιγί. Προσθέτουμε τον πολτό φράουλας, ανακατεύουμε και το μείγμα για το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!!

Βήμα 3ο: Μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη. Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια λαδόκολλα και το αφήνουμε να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 8 ώρες.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Το φραουλένιο μας παγωτό είναι έτοιμο! Μπορούμε να το απολαύσουμε έτσι σκέτο ή να παίξουμε με διάφορες γεύσεις και υφές από υλικά που θα προσθέσουμε κατ’ επιλογή.

Για να γίνει το παγωτό μας πιο τσαχπίνικο, πιο λαχταριστό, πιο ιδιαίτερο, με ευχάριστες εκπλήξεις που θα το απογειώσουν σύμφωνα με τα δικά μας γούστα μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι φράουλας μαζί με κομμάτια από γλυκό φράουλας, κομματάκια από τα αγαπημένα μας σοκολατένια μπισκότα ή ακόμη και σοκολατένιο παντεσπάνι!

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.

Εφόσον ολοκληρώσουμε το 2ο βήμα της παρασκευής, τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου, μέχρι να σφίξει κάπως. Ανακατεύουμε με το μίξερ να αποκτήσει ομοιογένεια στην υφή του. Μεταφέρουμε το μισό παγωτό στο σκεύος που θα το φυλάξουμε στην κατάψυξη. Συνεχίζουμε προσθέτοντας μια στρώση από τα υλικά της επιλογής μας, το υπόλοιπο παγωτό και τελειώνουμε με άλλη μια στρώση από τα υλικά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Επιλέξτε ώριμες φράουλες, γερές και μοσχοβολιστές. Αν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε φράουλες βιολογικής καλλιέργειας. Προμηθευτείτε πάνω από 1 κιλό φράουλες. Για την παρασκευή του παγωτού μας χρειαζόμαστε 1 κιλό φράουλες χωρίς τα κοτσάνια τους.

.
Μαρία Καλογεροπούλου
.
  • Η άχνη ζάχαρη είναι σημαντική προσθήκη στον πολτό της φράουλας καθώς εμποδίζει τον σχηματισμό κρυστάλλων στο παγωτό μας. Αν θέλετε να μειώσετε τη γλύκα του παγωτού, προτιμήστε να μειώσετε την ποσότητα του ζαχαρούχου.

  • Για την παρασκευή του παγωτού μας είναι σημαντικό να είναι όλα τα υλικά κρύα, κατευθείαν από τη συντήρηση του ψυγείου.

  • Εφαρμόζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια του παγωτού μας α) για να το προστατεύσουμε από τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατάψυξης, β) αποτρέπει τον σχηματισμό κρυστάλλων στην επιφάνεια, κάτι το οποίο θα συμβεί εάν σκεπάσουμε το παγωτό με το καπάκι του σκεύους.

  • Μπορείτε να μοιράσετε το παγωτό σε περισσότερα από ένα σκεύη και να προσθέσετε σε καθένα διαφορετικά υλικά. Έτσι με την βασική παρασκευή του παγωτού θα έχετε περισσότερες γευστικές επιλογές έτοιμες για κάθε γούστο!

  • Πριν προσθέσετε κάποιο άλλο υλικό της επιλογής σας στο μείγμα του παγωτού, πρέπει το παγωτό να έχει σφίξει ώστε να συγκρατήσει τα υλικά στη θέση τους και να μην πάνε στον πάτο του σκεύους.

Παρακολουθήσετε την συνταγή σε βίντεο :

Αναδημοσίευση από το magiacook.gr