Στη Χάλκη το μικρότερο περιπολικό στον κόσμο

«Όταν εσείς καλείτε το 100, εμείς καλούμε το 50»
European Commission

Ο Ευάγγελος Φραγκάκης, δήμαρχος Χάλκης, μίλησε όχι μόνο για τις ομορφιές του ακριτικού νησιού αλλά για το πιο πρόσφατό απόκτημά του, το μικρότερο περιπολικό στον κόσμο που είναι ηλεκτρικό και φροντίζει για την ασφάλεια των 250 κατοίκων του.

«Όταν εσείς καλείτε το 100, εμείς καλούμε το 50» δήλωσε αστειευόμενος ο κ. Φραγκάκης στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου για το ηλεκτρικό όχημα που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «GR-eco islands» της κυβέρνησης, δείχνοντας ταυτόχρονα το αντίστοιχο όχημα με το οποίο έχει εξοπλιστεί και το Λιμενικό.

«Σιγά – σιγά προσπαθούμε να μετατρέψουμε όλο τον στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί σε ηλεκτροκίνητα» συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος είναι περήφανος για το ό,τι η Χάλκη είναι το πρώτο νησί ενεργειακά αυτόνομο χάρη στο φωτοβολταϊκό πάρκο που έχει αποκτήσει.

Η Χάλκη δικαίως χαρακτηρίζεται ως «πράσινο νησί» καθώς έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την παραγωγή ενέργειας από τα κύματα.

«Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό όχι μόνο για τη Χάλκη αλλά και την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη, αν καταφέρουμε να παράξουμε ενέργεια από τα κύματα» τόνισε ο δήμαρχος του νησιού που πρωτοστατεί στην πράσινη μετάβαση.

Πηγή: ΕΡΤ News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα