ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/08/2021 16:34 EEST | Updated 04/08/2021 19:55 EEST

Στις φλόγες και η Ηλεία, εκκενώνονται χωριά

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη μεγάλο πύρινο μέτωπο η Πυροσβεστική.

EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Σε εκκενώσεις χωριών στην Ηλεία προχώρησε η Πυροσβεστική, εξαιτίας νέου μεγάλου πύρινου μετώπου που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

 

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, δόθηκε από την Πυροσβεστική.

Νωρίτερα, είχε δοθεί αντίστοιχη εντολή απομάκρυνσης των πολιτών από τις κοινότητες Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Επιτόπου, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή.

Παράλληλα, όπως επισήμανε, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες». Επίσης, ανέφερε ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».

 

Λόγω της κατάστασης, διακόπηκε - σύμφωνα με την Αστυνομία - η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο.

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Στην Αρχαία Ολυμπία Μενδώνη-Χρυσοχοΐδης

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταβαίνουν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Αμφότεροι θα μεταβούν στον αρχαιολογικό χώρο για να έχουν άμεση εποπτεία της κατάστασης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)