Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια στην ιστορία (και πόσα θα πληρώσει ο Μπέζος;)

H τέως σύζυγος του Μπέζος σύντομα μπορεί να είναι στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

Στο άκουσμα της είδησης του διαζυγίου του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos για τα μάτια της 49χρονης Λόρεν Σάντσεζ έκανε φυσικά πολλούς να σκεφτούν πως πολύ σύντομα στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών στον πλανήτη θα είναι η πρώην σύζυγός του.

Αυτό καθώς ο 55χρονος επιχειρηματίας είναι, όπως γνωρίζουμε ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο ενώ ο γάμος του με τη MacKenzie άντεξε 25 συναπτά έτη, πράγμα που σημαίνει πως ένα πολύ μεγάλό μέρος της περιουσίας του Bezos αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια των έγγαμου βίου. Επιπροσθέτως, το ζευγάρι απέκτησε και τέσσερα παιδιά ενώ το ίδιο το γεγονός ότι χωρίζει για να μια άλλη γυναίκα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του, εάν η MacKenzie θελήσει να το τραβήξει και να τον πονέσει εκεί που πονάει. Δηλαδή στην τσέπη του.

Βέβαια η καθαρή αξία του Bezos υπολογιζόταν τον Μάρτιο του 2018 και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes στα 110 δισεκ δολάρια αλλά σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, τον φέτος άγγιξε τα 137δισεκ δολάρια.

Ο Bezos, φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε θα είναι φυσικά ο τελευταίος επιχειρηματίας, καλλιτέχνης, αθλητής που θα κληθεί να καταβάλλει ένα αστρονομικό ποσό στον διακανονισμό (ή στη δικαστική διαμάχη) για το διαζύγιο του.

To ρεκόρ μέχρι στιγμής πάντως στον επιχειρηματικό κόσμο κατέχει αναμφίβολα το ρώσος επιχειρηματίας - αλλά και ιδιοκτήτης του Σκορπιού- Dmitry Rybolovlev καθώς εκτιμάται πως το διαζύγιο του από τη σύζυγό του Elena το 2014 κόστισε 4,5 δισεκ δολάρια. Το δε πιο ακριβό διαζύγιο στον καλλιτεχνικό χώρο ήταν αυτό του Mel Gibson από την Robyn Moore που κόστισε όμως μόλις 450 εκατ. δολάρια.

Στο infographic του Statista που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα πιο ακριβά διαζύγια στην ιστορία, ποιους αφορούν και πόσο κόστισαν.

Infographic: The Most Expensive Divorces in History | Statista You will find more infographics at Statista