Τα 5 μεγαλύτερα φάουλ στον επαγγελματικό χώρο: «Μην λέτε εξυπνάδες και μην τρώτε φαγητά που μυρίζουν», λέει η ειδικός

Τα 5 μεγαλύτερα φάουλ στον επαγγελματικό χώρο: «Μην λέτε εξυπνάδες και μην τρώτε φαγητά που μυρίζουν», λέει η ειδικός
hoozone via Getty Images

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η συνεργασία μιας επαγγελματικής ομάδας περιλαμβάνει άχαρα ταξίδια ή πολύωρα, άβολα meetings. Η Sarah Brockwell του SarahBee Marketing είναι ειδικός στο σχηματισμό καλών σχέσεων σε μια ομάδα, εργάζεται για διάφορους εργοδότες και συνεργάζεται με όλες τις ιεραρχίες (από interns μέχρι διευθυντές) και μοιράζεται τις γνώσεις της.

1. Το καλύτερο μέρος για κουτσομπολιό είναι οι γυναικείες τουαλέτες

«Οι τουαλέτες είναι το μέρος οπού όλοι κουτσομπολεύουν, ιδίως οι γυναικείες», ενώ έπειτα αφηγήθηκε μια ιστορία που ένας άντρας είχε τρυπώσει και μια συνάδελφος (νομίζοντας ότι στην τουαλέτα ήταν μια φίλη της) άρχισε να της αφηγείται μια ιστορία για την εξωσυζυγική της σχέση.

2. Μην είστε ο άνθρωπος που όλοι μισούν στο γραφείο

«Αναπάντεχα παντού υπάρχει ο ενοχλητικός συνάδελφος», λέει Brockwell. Άρα, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε εσείς αυτός/η. «Καλό είναι να μην τρώτε φαγητά με έντονη μυρωδιά, μην κάνετε επίδειξη για το πόσο έξυπνα είναι τα παιδιά σας, μην παρεμβαίνετε στη διατροφή ή το fitness των συναδέλφων σας, μην κλέβετε το φαγητό του άλλου από το ψυγείο, μην βήχετε ή φταρνίζεστε χωρίς χαρτομάντιλο, μην μιλάτε δυνατά στο τηλέφωνο και μην βάζετε όλο το γραφείο σε cc στα email σας».

3. Μην μεθάτε όταν βγαίνετε με συναδέλφους

Η Brockwell εξηγεί ότι συνήθως τα τμήματα πωλήσεων τείνουν να παρεκτρέπονται στις εξόδους. «Αφού κατανάλωσε μπόλικο αλκοόλ, ένα νέο μέλος της ομάδας πωλήσεων ξεγυμνώθηκε έπειτα από παρότρυνση κι άρχισε να τρέχει γύρω από την εταιρία μέχρι που τον είδε η αστυνομία και συνελήφθη».

4. Ναι, το εξυπνακίστικο λεξιλόγιό σας είναι ενοχλητικό

Αν έχετε κουραστεί από τα αμέτρητα emails ή τις ατάκες από συναδέλφους που μιλάνε με ειδικές ορολογίες: αραξόλ, αμερικανιές, κάνε τουμπεκί, είσαι ξενερουά, φάε παντόφλα κοκ. Όπως λέει η Brockwell, «Απλώς σταματήστε το».

5. Μην κάνετε καψόνια στους καινούριους

Παρότι η Brockwell έχει στοιχεία της Μ. Βρετανίας, ωστόσο, έχουμε ακούσει και εδώ πολλές παρόμοιες ιστορίες για τους νέους εργαζόμενους. Το πιο συχνό βέβαια, είναι να στέλνουν τους νέους σε μια δουλειά δίνοντάς τους λάθος διεύθυνση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη HuffPost UK και αποδόθηκε στα ελληνικά.