Τα παιδιά γράφουν στον παγετώνα STOP GLOBAL WARMING # 1.5°

Ο παγετώνας Great Aletsch που «φιλοξένησε» τα μηνύματα των παιδιών και ο οποίος είναι ορατός από το Διάστημα, θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2100

Η μεγαλύτερη καρτ ποστάλ όλων των εποχών δημιουργήθηκε από 125.000 μηνύματα και ζωγραφιές παιδιών και νέων από κάθε γωνιά του πλανήτη και ξεδιπλώθηκε σήμερα κατά μήκος ενός παγετώνα στην Ελβετία, με στόχο να στείλει ένα μήνυμα επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή.

Το εγχείρημα οργάνωσε η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Ελβετίας και το ίδρυμα WAVE (World Advanced Vehicle Expedition) στον παγετώνα Άλετσχ -τη μεγαλύτερη έκταση πάγου στη Δυτική Ευρώπη, που σύμφωνα με τους επιστήμονες λιώνει με πρωτοφανή ρυθμό, καθώς χάνει 12 μέτρα πάγου ετησίως- σε υψόμετρο άνω των 3.400 μέτρων, ενόψει της συνόδου COP24 για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πολωνία.

Στην ουσία, επρόκειτο για μωσαϊκό με πλάκες στην κάθε μία από τις οποίες ενσωματώθηκαν 64 καρτ ποστάλ σε πλαστικοποιημένη μορφή.

Οι πλάκες τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη σε μια επιφάνεια περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Εκεί μπορεί να αναγνώσει κανείς δύο μηνύματα γραμμένα στην αγγλική γλώσσα: «STOP GLOBAL WARMING # 1.5 °» (Σταματήστε την υπερθέρμανση του πλανήτη#1,5°C) και «WE ARE THE FUTURE GIVE US A CHANCE» (Είμαστε το μέλλον, δώστε μας μια ευκαιρία).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σχολεία από 35 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι καρτ ποστάλ του τεράστιου αυτού μωσαϊκού θα σταλούν στους συμμετέχοντες της COP24.

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ο παγετώνας Great Aletsch που «φιλοξένησε» τα μηνύματα των παιδιών και ο οποίος είναι ορατός από το Διάστημα, θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2100.