Τα πρώτα γρήγορα τεστ ανίχνευση κορονοϊού από την Emirates

Στην πτήση από το Ντουμπάι στην Τυνησία, έγινε η πρώτη εφαρμογή του ιατρικού ελέγχου.
Emirates

Η αεροπορική βιομηχανία βιώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα από καταβολής της. Χιλιάδες αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στα αεροδρόμια. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους και μόνο ορισμένες εκτελούν πτήσεις ειδικού σκοπού, για επαναπατρισμό πολιτών των χωρών τους ή έκτακτες ανάγκες.

Η επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός, προς το παρόν, ωστόσο σιγά σιγά κι ενόσω αίρονται μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και ανοίξουν ορισμένα εναέρια σύνορα, οι αεροπορικές εταιρείες θα επιχειρήσεις δειλά να επαναφέρουν ορισμένα δρομολόγια.

Emirates

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τηρηθούν μέτρα προστασίας και κυρίως μέτρα ελέγχου της υγείας των επιβατών.

Τα περίφημα γρήγορα τεστ, σύντομα θα μπουν στη ζωή των ταξιδιωτών, και η Emirates έκανε την αρχή, υποβάλλοντας σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, σε συνεργασία με την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA), τους επιβάτες της πτήσης Ντουμπάι – Τυνησία, στις 15 Απριλίου. Οι γιατροί, με ένα απλό τσίμπημα στο δάκτυλο, πήραν αίμα και το αποτέλεσμα της ανάλυσης εκδόθηκε σε μόλις 10 λεπτά, με τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Πιθανότητα, αυτό θα είναι το μοντέλο που θα ακολουθήσουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με τους οργανισμούς Υγείας των κρατών τους, ενώ θα περιοριστούν κατά πολύ και τα προσωπικά αντικείμενα που θα μπορεί να έχει κάποιος επιβάτης μαζί του στην καμπίνα.

Emirates