Τα σημάδια ήταν εκεί: Ο Μπρους Γουίλις πάλευε για χρόνια στα γυρίσματα με την αφασία

«Ξέρω γιατί είσαι εσύ εδώ και ξέρω γιατί είσαι εσύ εδώ, αλλά γιατί είμαι εγώ εδώ;» είχε πει σε μέλη του συνεργείου παραγωγής.
LOADINGERROR LOADING
Bruce Willis at a Philadelphia Phillies game in 2019.
Bruce Willis at a Philadelphia Phillies game in 2019.
Mitchell Leff via Getty Images

Ο Μπρους Γουίλις συστήθηκε στο κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ABC «Moonlighting» (Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια) τον Μάρτιο του 1985 δίπλα στην Σίμπιλ Σέπαρντ και η καριέρα του εκτοξεύτηκε με τις ταινίες «Pulp Fiction» και το «The Sixth Sense» (Η Έκτη Αίσθηση) και Die Hard (Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει).

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε μέσω της οικογένειας του τους τίτλους τέλους στην υποκριτική καθώς διαγνώσθηκε με αφασία, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την πιθανή αιτία -η αφασία μπορεί να είναι συνέπεια εγκεφαλικού επεισοδίου ή τραυματισμού στο κεφάλι.

«Στους καταπληκτικούς θαυμαστές του Μπρους, θα θέλαμε ως οικογένεια να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», ανέφεραν οι συγγενείς του ηθοποιού με ανάρτηση στο Instagram. «Ως εκ τούτου και μετά από ώριμη σκέψη, ο Μπρους αποσύρεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

Ο Μπρους Γουίλις είχε αρχίσει εδω και δύο χρόνια να παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου αφού όπως ανέφεραν σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του, χρειαζόταν ακουστικά για να του μεταφέρουν τα λόγια που έπρεπε να πει ή φαινόταν χαμένος στα γυρίσματα. Στην ταινία «White Elephant» που γυρίστηκε πρόσφατα ο Μπρους Γουίλις μιλώντας με δύο μέλη του συνεργείου παραγωγής φάνηκε να μην γνωρίζει που βρισκόταν. «Ξέρω γιατί είσαι εσύ εδώ και ξέρω γιατί είσαι εσύ εδώ, αλλά γιατί είμαι εγώ εδώ;»

Παράλληλα ήταν πολύ σημαντικό να έχει άλλους ηθοποιούς να τον ντουμπλάρουν στις σκηνές με όπλα. Το 2020 στην ταινία «Hard Kill» (Οι Μισθοφόροι), ο Μπρους Γουίλις πυροβόλησε στην λάθος σκηνή τρομάζοντας το κάστ και το συνεργείο παραγωγής.

Μάλιστα ο Μάικ Μπερνς, που σκηνοθέτησε το «Out of Death» (Εκτός Νόμου) το 2021, δεν γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Μπρους Γουίλις όταν του ανατέθηκε να «συμπιέσει» δραστικά τους διαλόγους του.

«Μετά την πρώτη μέρα συνεργασίας με τον Μπρους, μπορούσα να δω το πρόβλημα και να το βιώσω από πρώτο χέρι και κατάλαβα ότι ήταν πολύ σοβαρότερο απ′ όσο φανταζόμουν», είχε πει στους Times.

Δημοφιλή